רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
קונכיות פסטה ממולאות בבשר – מתכון מושלם לארוחה משפחתית
זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 25 דקות דרגת קושי: בינוני
מצרכים:
להכנת הבשר:
- 1 קילו בשר טחון
- קורט מלח
- מעט פלפל שחור
- כוסברה קצוצה (לפי הטעם)
- 1 בצל, קצוץ
- 5 שיני שום, כתושות
להכנת הרוטב:
- 2 עגבניות גדולות
- ½ קופסת רסק עגבניות (כ- 250 גרם)
- 4 כוסות מים (או לפי הסמיכות הרצויה)
- כמון
- פלפל שחור
- מלח
- ½ פלפל ירוק חריף, קצוץ (אופציונלי)
להכנת הפסטה:
- קונכיות פסטה גדולות
- 1 כפית מלח
- קרח
פסטה קונכיות במילוי בשר ברוטב ירקות צלויים
מתכונים נוספים
פסטה ברוטב עגבניות נדיר בסיר אחד
פסטה ברוטב שמנת פטריות מתכון מטורף
מרק שורבה עם פסטה מתכון של תומר תומס
קונכיות פסטה ממולאות בשר
אופן ההכנה:
-
מבשלים את הפסטה:
- בסיר גדול, מרתיחים מים עם כפית מלח.
- מוסיפים את קונכיות הפסטה ומבשלים כ-7 דקות, עד שהן אל דנטה (מבושלות חלקית).
- מסננים את הפסטה ושוטפים במים קרים עם קרח כדי לעצור את הבישול.
-
מכינים את הבשר:
- בקערה, מערבבים את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, השום הכתוש, המלח, הפלפל והכוסברה הקצוצה.
-
מכינים את הרוטב:
- מטגנים את העגבניות הקצוצות, השום הכתוש ורסק העגבניות במחבת עם מעט שמן.
- מוסיפים את המים, הכמון, הפלפל השחור והמלח ומביאים לרתיחה.
- ניתן להוסיף גם פלפל ירוק חריף קצוץ לפי הטעם.
- מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.
-
מרכיבים את המנה:
- ממלאים את קונכיות הפסטה בתערובת הבשר.
- מסדרים את הקונכיות הממולאות בסיר רחב.
- יוצקים את הרוטב על הקונכיות, מוודאים שהן מכוסות היטב.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות נוספות, עד שהבשר מוכן והטעמים מתאחדים.
מתכון של שיר שמעון בסר
הגב