רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
אורז בסמטי ירוק עם תפוחי אדמה
זמן הכנה: כ-20 דקות זמן בישול: כשעה וחצי
מצרכים:
- 3 כוסות אורז בסמטי, מושרה במים כשעה
- חבילה כוסברה, שטופה וקצוצה
- חבילה פטרוזיליה, שטופה וקצוצה
- חצי חבילה שמיר, שטוף וקצוץ
- חצי חבילה טרגון, שטוף וקצוץ
- 2 תפוחי אדמה, פרוסים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר
- 3 כפות שמן
- 1/2 כפית כורכום
- מלח
- 1/2 כוס מים רותחים מעורבבים עם כפית מלח ו-3 כפות שמן
אופן ההכנה:
- מסננים את האורז ממי ההשריה ומניחים בסיר גדול. מכסים במים עד לגובה האורז ומרתיחים כ-9 דקות, או עד שהאורז רך מבחוץ אך עדיין קשה בפנים.
- מסננים את האורז ומערבבים עם כפית כורכום.
- מערבבים את כל עשבי התיבול הקצוצים ומניחים בצד.
- מחממים שמן בסיר עמוק ורחב. מתבלים בכורכום ובמעט מלח. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת בתחתית הסיר. מטגנים קלות מצד אחד והופכים לצד שני על אש נמוכה.
- מניחים שכבת אורז מעל תפוחי האדמה ומפזרים מעט מתערובת עשבי התיבול. חוזרים על הפעולה לסירוגין עד גמר האורז ועשבי התיבול.
- מערבבים היטב את המים הרותחים עם המלח והשמן ומוזגים בתנועה סיבובית על פני האורז. מכסים את הסיר במגבת נקייה ומעליה מניחים את המכסה.
- מבשלים כ-45 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כרבע שעה לסיום האידוי.
בתאבון!
מתכון של מדי רואקי.
הגב