אורז בסמטי ירוק עם תפוחי אדמה מתכון פרסי משגע

אורז פרסי ירוק מתכון מהמם

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3/5 - למתכון דירוג של 17 חובבי בישול

אורז בסמטי ירוק עם תפוחי אדמה

זמן הכנה: כ-20 דקות זמן בישול: כשעה וחצי

מצרכים:

  • 3 כוסות אורז בסמטי, מושרה במים כשעה
  • חבילה כוסברה, שטופה וקצוצה
  • חבילה פטרוזיליה, שטופה וקצוצה
  • חצי חבילה שמיר, שטוף וקצוץ
  • חצי חבילה טרגון, שטוף וקצוץ
  • 2 תפוחי אדמה, פרוסים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח
  • 1/2 כוס מים רותחים מעורבבים עם כפית מלח ו-3 כפות שמן

אופן ההכנה:

  1. מסננים את האורז ממי ההשריה ומניחים בסיר גדול. מכסים במים עד לגובה האורז ומרתיחים כ-9 דקות, או עד שהאורז רך מבחוץ אך עדיין קשה בפנים.
  2. מסננים את האורז ומערבבים עם כפית כורכום.
  3. מערבבים את כל עשבי התיבול הקצוצים ומניחים בצד.
  4. מחממים שמן בסיר עמוק ורחב. מתבלים בכורכום ובמעט מלח. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת בתחתית הסיר. מטגנים קלות מצד אחד והופכים לצד שני על אש נמוכה.
  5. מניחים שכבת אורז מעל תפוחי האדמה ומפזרים מעט מתערובת עשבי התיבול. חוזרים על הפעולה לסירוגין עד גמר האורז ועשבי התיבול.
  6. מערבבים היטב את המים הרותחים עם המלח והשמן ומוזגים בתנועה סיבובית על פני האורז. מכסים את הסיר במגבת נקייה ומעליה מניחים את המכסה.
  7. מבשלים כ-45 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כרבע שעה לסיום האידוי.

בתאבון!

מתכון של מדי רואקי.