מתכון קציצות אורז שילדים אוהבים

קציצות אורז שילדים אוהבים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3.5/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

קציצות אורז מטוגנות

מצרכים:

  • 1.5 כוסות אורז
  • 3 כוסות מים
  • 1 כוס חלב
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן לטיגון עמוק
  • 1 ביצה טרופה
  • פרורי לחם מוזהבים
  • גבינה בולגרית מגוררת
  • גבינה צהובה מגוררת
  • חצי גביע שמנת חמוצה

 

אופן ההכנה:

  1. בישול האורז: בסיר בינוני, בישלו את האורז עם המים והחלב. הוסיפו מלח ופלפל שחור לפי הטעם. לקראת סוף הבישול, ערבבו היטב עד שכל הנוזלים נספגים. הניחו לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
  2. הכנת התערובת: בקערה גדולה, ערבבו את האורז המבושל והקר עם הגבינה הצהובה, הגבינה הבולגרית והשמנת החמוצה.
  3. עיצוב הקציצות: צרו מהתערובת כדורים בגודל הרצוי והניחו על צלחת. כסו את הצלחת והכניסו למקרר למשך שעה.
  4. ציפוי וטיגון: טרפו ביצה בקערה והוסיפו מעט מלח. הניחו פרורי לחם בצלחת נפרדת. חממו שמן עמוק במחבת. טבלו כל קציצה בביצה הטרופה, ולאחר מכן בפרורי הלחם. טגנו עד להשחמה מכל הצדדים.
  5. הגשה: הניחו את הקציצות המטוגנות על נייר סופג לספיגת עודפי השמן. הגישו חם לצד רוטב צ'ילי או מטבל יוגורט.

בתיאבון!

מתכון של זוהרה כהן.