בורקס בשר ללא גלוטן – מתכון קל וטעים

בורקס בשר ללא גלוטן מתכון נדיר

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

בורקס בשר ללא גלוטן – מתכון קל וטעים

זמן הכנה: 30 דקות זמן אפייה: שעה דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 4 דפי אורז
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 חופן צנוברים
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/2 קילו בשר טחון
  • 1 ביצה
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • קורט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • פפריקה אדומה לפי הטעם
  • כמון וראס אל חנות לפי הטעם
  • 1 ביצה להברשה
  • שומשום / קצח / תערובת למאפים מלוחים לפיזור

בורקס דפי אורז שווארמה ללא גלוטן כשר לפסח קריספי אש

מתכונים נוספים

בורקס בשר חישוק – מתכון קל ומהיר לפתיחה חגיגית
פשטידת כרובית וברוקולי קלה (ללא גלוטן): מתכון בריא וטעים ב-15 דקות! 🥦🧀😋
עוגה טורקית בחושה עם רוטב שוקולד עשיר

בורקס בשר מדפי אורז לדיאטת הפודמאפ

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המלית: בקערה גדולה, ערבבו היטב את הבצל הקצוץ, הצנוברים, השום הכתוש, הבשר הטחון, הביצה והפטרוזיליה הקצוצה.
  2. מתבלים: הוסיפו מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, כמון וראס אל חנות לפי הטעם וערבבו היטב.
  3. מרכיבים את הבורקס: הרטיבו את דפי האורז והניחו אותם על משטח עבודה, כך שייווצר שטח גדול יותר.
  4. ממלאים ומגלגלים: הניחו מהמלית על השטח הרחב יותר של דפי האורז וגלגלו לצורת נקניק. לאחר מכן, גלגלו את הנקניק לצורת שבלול.
  5. אופים: הניחו את הבורקס על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. הברישו בביצה ופזרו שומשום, קצח או תערובת למאפים מלוחים. חוררו מעט את הבורקס בעזרת קיסם.
  6. אופים: אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך שעה, או עד שהבורקס מזהיב והופך לקריספי.

מתכון של בטי דרעי