רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
בורקס בשר ללא גלוטן – מתכון קל וטעים
זמן הכנה: 30 דקות זמן אפייה: שעה דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 4 דפי אורז
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 חופן צנוברים
- 3 שיני שום, כתושות
- 1/2 קילו בשר טחון
- 1 ביצה
- 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
- קורט מלח
- מעט פלפל שחור
- פפריקה אדומה לפי הטעם
- כמון וראס אל חנות לפי הטעם
- 1 ביצה להברשה
- שומשום / קצח / תערובת למאפים מלוחים לפיזור
בורקס דפי אורז שווארמה ללא גלוטן כשר לפסח קריספי אש
מתכונים נוספים
בורקס בשר חישוק – מתכון קל ומהיר לפתיחה חגיגית
פשטידת כרובית וברוקולי קלה (ללא גלוטן): מתכון בריא וטעים ב-15 דקות! 🥦🧀😋
עוגה טורקית בחושה עם רוטב שוקולד עשיר
בורקס בשר מדפי אורז לדיאטת הפודמאפ
אופן ההכנה:
- מכינים את המלית: בקערה גדולה, ערבבו היטב את הבצל הקצוץ, הצנוברים, השום הכתוש, הבשר הטחון, הביצה והפטרוזיליה הקצוצה.
- מתבלים: הוסיפו מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, כמון וראס אל חנות לפי הטעם וערבבו היטב.
- מרכיבים את הבורקס: הרטיבו את דפי האורז והניחו אותם על משטח עבודה, כך שייווצר שטח גדול יותר.
- ממלאים ומגלגלים: הניחו מהמלית על השטח הרחב יותר של דפי האורז וגלגלו לצורת נקניק. לאחר מכן, גלגלו את הנקניק לצורת שבלול.
- אופים: הניחו את הבורקס על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. הברישו בביצה ופזרו שומשום, קצח או תערובת למאפים מלוחים. חוררו מעט את הבורקס בעזרת קיסם.
- אופים: אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך שעה, או עד שהבורקס מזהיב והופך לקריספי.
מתכון של בטי דרעי
הגב