קציצות בשר בתנור עם תפוחי אדמה וירקות ברוטב עשיר

קציצות בשר בתנור עם תפוחי אדמה וירקות ברוטב עשיר

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3.6/5 - למתכון דירוג של 7 חובבי בישול

קציצות בשר בתנור עם תפוחי אדמה וירקות ברוטב עשיר

זמן הכנה: 20 דקות זמן אפייה: שעה ורבע דרגת קושי: קל

מצרכים:

לירקות בתנור:

  • 3 תפוחי אדמה, פרוסים דק
  • 1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
  • 6 שיני שום, פרוסות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה

לקציצות:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1/2 כף תבלין לקציצות
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח

לרוטב:

  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כף תבלין לקציצות
  • 1/4 כוס שמן

מתכונים נוספים

קציצות בשר פרסיות מושלמות – גונדי ברנג'י
מתכון לקציצות הודו ברוטב עגבניות עשיר!
בורקס בשר ללא גלוטן – מתכון קל וטעים

מתכון לקציצות בשר ותפוחי אדמה בסיר אחד – פודי

אופן ההכנה:

  1. הכנת התבנית:

    • בתבנית או סיר המתאים לתנור, סדרו את תפוחי האדמה הפרוסים, הגמבה, הפלפל הצהוב, השום והפטרוזיליה הקצוצה.
  2. הכנת הקציצות:

    • בקערה גדולה, ערבבו היטב את כל מרכיבי הקציצות.
    • צרו קציצות בגודל הרצוי והניחו אותן מעל הירקות בתבנית.
  3. הכנת הרוטב:

    • בקערה נפרדת, ערבבו את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה.
    • צקו את הרוטב מעל הקציצות והירקות בתבנית.
    • פזרו פטרוזיליה קצוצה מעל.
  4. אפייה:

    • כסו את התבנית בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום.
    • הכניסו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואפו במשך שעה.
    • הסירו את הכיסוי ואפו עוד כ-15 דקות, או עד שהקציצות משחימות והרוטב מסמיך.

מתכון של נועם זיגדון