רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
קבב ביתי עסיסי עם ירקות צלויים בתנור
זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- ½ קילו בשר צלעות טחון מעורבב עם שפונדרה או כבש (אופציונלי)
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 4 עלים של בצל ירוק קצוצים
- 1 בצל לבן קצוץ
- ½ פלפל חריף (אופציונלי)
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- ½ כפית קינמון (אופציונלי)
- ¼ כוס סודה מוגזת
- 2 כפות שמן זית
- 3 פלפלים צבעוניים
- 1 חציל קטן
- 3 בצלים
- 2 עגבניות / 10 עגבניות שרי
- פטרוזיליה קצוצה
קבב רומני
מתכונים נוספים
קבב עסיסי בתנור – מוכן ב-5 דקות הכנה!
המתכון הכי מוצלח לקבב עיראקי על האש
מטבוחה חריפה אש – מתכון מרוקאי אותנטי
הקבב המושלם מתכון קל ובטוח באהבה לכולם תומר תומס חבר שלכם
אופן ההכנה:
- הכנת הקבב: בקערה גדולה, מערבבים היטב את הבשר הטחון, פטרוזיליה, בצל ירוק, בצל לבן, פלפל חריף (אם משתמשים), פלפל שחור, מלח, קינמון (אם משתמשים), סודה לשתייה ושמן זית. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך 5 דקות.
- הכנת הירקות: חותכים את הפלפלים לרצועות גסות, את החציל לרצועות ואת הבצלים לפרוסות. מניחים את הירקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים בנדיבות שמן זית ומפזרים מלח. צולים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות עד שהירקות מתרככים ומשחימים קלות.
- הכנת הקבב: מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר ויוצרים כדורים. צורבים את הקבבים על מחבת פסים חמה עד שהם משחימים קלות מכל הצדדים.
- אפייה בתנור: מסדרים את הירקות הצלויים בתבנית או סיר המתאים לתנור. מניחים את הקבבים מעל הירקות. חותכים את העגבניות לרבעים או משתמשים בעגבניות שרי ומפזרים בין הקבבים. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10 דקות.
- השלמת האפייה: מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות עד שהקבבים עשויים לחלוטין. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם. ניתן לזלף מעט טחינה מעל.
מתכון של מלי מאירוב
הגב