קציצות בשר ופתיתים בסיר אחד
זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 35 דקות סה"כ: שעה ו-5 דקות
מרכיבים:
לקציצות:
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל, מגורר
- 1 תפוח אדמה, מגורר
- 1/4 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- 1/2 כוס פירורי לחם
לתבשיל:
- 1 בצל, קצוץ
- 1 גזר, מגורר
- 1 חבילת פתיתים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כפית כמון
אופן ההכנה:
- הכנת הקציצות: בקערה גדולה, ערבבו את כל מרכיבי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה. כסו את הקערה והניחו במקרר לחצי שעה.
- אפיית הקציצות: חממו תנור ל-200 מעלות. צרו קציצות בגודל הרצוי והניחו אותן על נייר אפייה. אפו בתנור במשך 20 דקות, או עד שהקציצות משחימות.
- הכנת התבשיל: בזמן שהקציצות נאפות, חממו מעט שמן בסיר רחב. הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד להזהבה. הוסיפו את הגזר המגורר וערבבו היטב.
- תיבול התבשיל: הוסיפו לסיר את הכורכום, המלח, הפלפל השחור, אבקת מרק העוף והכמון. ערבבו היטב.
- הוספת הפתיתים והקציצות: הוסיפו את הפתיתים לסיר וערבבו היטב. סדרו את הקציצות האפויות מעל הפתיתים.
- בישול התבשיל: הוסיפו לסיר 4 כוסות מים רותחים. הביאו לרתיחה, נערו את הסיר בעדינות והעבירו ללהבה הכי נמוכה. בשלו במשך 15 דקות, או עד שהפתיתים רכים והנוזלים נספגים.
הגישו חם ובתאבון!
מתכון של נאוה מלכה.
הגב