הצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו וקבלו 35 מתכונים חדשים כל שבוע

מתכון לאושפלו בוכרי אמיתי

מתכון לאושפלו בוכרי אמיתי

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3.3/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

מתכון לאושפלו בוכרי אמיתי

מתכון לאושפלו נדיר וקל להכנה של לאה מאיר.

מצרכים:

סיר רחב עם ציפוי נון סטיק ומכסה (סנר סוטאז).
כוס לשתייה חמה או כוס מדידה אוניברסלית.
לאורז והפרגיות
3 כוסות אורז שטוף היטב היטב עד שהמים צלולים (אורז עגול או אורז יסמין או אורז בסמטי מה שאוהבים).
1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות בינוניות.
1/3 כוס שמן.
2 בצלים גדולים קצוצים.
6 גזרים בינוניים קלופים, חתוכים לרצועות דקות (גפרורים).
5-6 שיני שום קצוצות דק.
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש בקופסת שימורי גרגירי חומוס).
2 כפיות מלח.
1 כפית כמון.
1 כפית שטוחה בהרט.
1 כפית כוסברה טחונה.
1 כפית כורכום.
1 כפית פלפל שחור.
1 כפית פפריקה חריפה (אפשר לוותר, ממליצה לאוהבי החריף בלבד).
4 וחצי מים רותחים מעורבבים עם כפית אבקת מרק עוף או עם כפית מלח, מה שאוהבים.
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
תהדיג -אורז עם תפוחי אדמה פרסי
כרוב ממולא בשר ואורז מתכון של פעם
עוגיות ביסקוטי לימון איטלקיות מתכון אותנטי

איך להכין אורז בוכרי אושפלאו עם בשר – אוכל מסורתי

אופן הכנה:

1. מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל, פרגיות ומטגנים עד להזהבה כ-5 דקות.
2. מוסיפים את הגזר, שיני השום והתבלינים ומטגנים עוד 3 דקות נוספות עד לריכוך רצועות הגזר (זהירות לא לשרוף את השום, טיגון עודף עושה את השום למריר).
3. מוסיפים את גרגירי החומוס, האורז ומטגנים עוד 2-3 דקות נוספות כדי שהאורז וגרגירי החומוס יעטפו היטב בשמן, בירקות ובתבלינים..
4. מוסיפים את המים הרותחים (מעורבבים היטב באבקת מרק עוף או במלח), מערבבים היטב, זה הזמן לטעום ולשפר טעמים אם צריך, רוטב המים צריך להיות מלוח), מבשלים עד לספיגת רוב המים, שוב מערבבים היטב, יוצרים בעזרת כף מספר בורות/גומות במרכז ומסביב לאורז, עוטפים היטב את מכסה הסיר במגבת מטבח וסוגרים היטב את הסיר.
5. מורידים את הלהבה ללהבה נמוכה ומבשלים חצי שעה..
6. טיפ חשוב לאורז אחד אחד,יש להשתמש בסיר עם ציפוי נון סטיק, בכוס מדידה לאורז וגם למים.
זהו חברות וחברים תיהנו, שטפו, ממליצה בחום פשוט "מעדן'..
בתיאבון! אז … כנסו למטבח וספרו איך היה..