רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
לזניה בשר ביתית ועשירה – מתכון מנצח
זמן הכנה: שעה ו-30 דקות דרגת קושי: בינוני
מצרכים:
- 1 חבילה דפי לזניה (400 גרם)
- 2 חצילים
- 2 תפוחי אדמה
- שמן זית
- 1 בצל (גדול)
- 700 גרם בשר טחון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף רסק עגבניות
- ¼ כוס שמן זית
- 1 בקבוק מחית עגבניות (185 גרם)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1½ כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 כוסות מים רותחים
- טימין טרי
לזניה בשרית
מתכונים נוספים
לזניה חלבית מטריפה של אורית לוי
לזניה חלבית מטריפה של אורית לוי
גוזגיזה מבצק מושלם ב-4 מרכיבים – מתכון קל ומהיר
לזניה בשרית טעימה וקלה לבכנה ב-10 דקות עבודה!
אופן ההכנה:
-
מכינים את הירקות:
- חותכים את החצילים לפרוסות לאורכם.
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות.
- מברישים את הירקות בשמן זית, ממליחים ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות טורבו עד ריכוך קל (כ-20 דקות).
-
מכינים את הבשר:
- מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עד להזהבה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים תוך ערבוב עד שמאפיר.
- מתבלים במלח, פלפל שחור ורסק עגבניות ומטגנים עד שאין נוזלים.
-
מכינים את רוטב העגבניות:
- מערבבים בקערה שמן זית, מחית עגבניות, רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור ומים רותחים.
-
מרכיבים את הלזניה:
- יוצקים 2 מצקות רוטב לתבנית.
- מסדרים שכבה של דפי לזניה, חצי מכמות הבשר, פרוסות חצילים ותפוחי אדמה.
- חוזרים על השכבות: דפי לזניה, בשר, חצילים ותפוחי אדמה.
- מסיימים בשכבה של דפי לזניה.
- מסדרים מעל עיגולי עגבניות ויוצקים את יתרת הרוטב.
- מכסים בנייר אפייה מקומט שהורטב במים ומעליו נייר כסף.
-
אופים את הלזניה:
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו למשך שעה.
- מסירים את נייר הכסף, מפזרים טימין טרי ואופים עוד 5 דקות.
מתכון של מלי מאירוב
הגב