כרוב ממולא בשר ואורז מתכון של פעם

כרוב ממולא בשר ואורז מתכון של פעם

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

כרוב ממולא בשר ואורז מתכון של פעם – תומר תומס

מצרכים:
1 כרוב מופרד לעלים
200 גרם לבבות עוף מנוקים (ניתן להחליף בבשר טחון )
בשר בקר טחון
200 גרם טחול (ניתן להחליף בבשר טחון )
6 שיני שום קצוצות
כוס אורז
2 כפות גדושות רסק עגבניות
חצי כף מלח
חצי כף ראס אל חנות
2 כפות מרק עוף (לא חובה )
1.5 כפות גדושה פפריקה מתוקה אדומה
2 כפות גדושה פפריקה אדומה מתוקה גרוסה
כף פלפל שחור
צרור כוסברה קצוץ
כף סוכר
חצי פלפל חריף (לא חובה )
חצי כף כורכום
1 ליטר מים
שמן

כרוב ממולא:

המתכונים הכי נצפים:
אסאדו בתנור עם תפוחי אדמה מתכון חגיגי
קציצות בשר פרסיות מושלמות – גונדי ברנג'י
מרק שורבה עם פסטה מתכון של תומר תומס

אופן הכנה:

1. שמים את הכרוב בתוך שקית ניילון ומכניסים ל-10 דקות במיקרו ואחרי 10 דקות מקלפים מהכרוב את העלים,שמגיעים לחלק הקשה חוזרים על התהליך.
2. בקערה שמים את חומרי המילוי : הלבבות,בשר בקר טחון ,טחול,אורז,חצי כף פלפל שחור,1 כף פפריקה מתוקה, 1 כף פפריקה מתוקה גרוסה,ראס אל חנות,מלח וכוסברה קצוצה.
3. מערבבים היטב את חומרי המילוי ושמים בצד לכמה דקות.
4. מתחילים בהכנת הרוטב : בסיר על אש בינונית שמים ,שמן ונותנים להתחמם טיפה,מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים עד שהרסק מחליף צבע ומוסיפים את הסוכר.
5. מוסיפים את השום לסיר,ואת הכורכום,חצי כף גדושה פפריקה,וכף גדושה של פפריקה מתוקה גרוסה ומערבבים היטב.
6. מוסיפים אל הסיר את המים והמרק עוף (לא חובה,ניתן להחליף במלח),חצי כף פלפל שחור מכסים את הסיר חלקית ונותנים לרוטב להתבשל כ-20 דקות.
7. מתחילים במילוי עלי הכרוב: שמים עלה של כרוב ובמרכזו שמים 2 כפות גדושות של המילוי,מקפלים מהצדדים ומגלגלים.
8. לאחר 20 דקות של בישול,שמים את הכרוב הממולא בצורת פרח בתוך הרוטב מכסים את הסיר ומבשלים 30-40 דקות (אפשר לפזר כוסברה טריה מעל).
9. מסירים מהאש ומגישים.