חומוס ביתי מתכון מנצח

חומוס תומר תומס

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

החומוס הינו מאכל המוכן מגרגרי חומוס מבושלים, המוגש בדרך כלל כממרח. לעיתים קרובות, החומוס מוגש עם תוספות כגון שמן זית, פטרוזיליה, מיץ לימון וטחינה הכוללת שום. הוא נחשב למאכל פופולרי באזורים רבים, כולל המזרח התיכון, צפון אפריקה, קפריסין, יוון, ארמניה, וכן נפוץ במידה פחותה במערב, כמו באנגליה ובארצות הברית. בדרך כלל, את החומוס "מנגבים" בפיסות פיתה. במדינות ערב, מנת חומוס על צלחת היא ארוחת צהריים נפוצה ופשוטה, ולעיתים גם ארוחת בוקר, שמוגשת בעיקר במסעדות קטנות או במסעדות עממיות. מסעדה המתמחה בהגשת חומוס וממקמת אותו במרכז תפריטה נקראת "חומוסייה".

כמה קלוריות יש בחומוס?
גרגירי חומוס מבושלים במשקל 100 גרם מכילים 166 קלוריות. אבל חומוס בדרך כלל נאכל לאחר עיבוד וטחינה, ולכן הערך הקלורי שלו גבוה יותר. כאשר מערבבים 70% חומוס עם 30% טחינה, התוצאה היא מחית בערך קלורי של כ-300 קלוריות ל-100 גרם. הוספת שמן זית, שהיא נהוגה בהגשה, מעלה עוד את הערך הקלורי. צלחת חומוס סטנדרטית כפי שמגישים במסעדות, יחד עם שתי פיתות, יכולה להכיל בין 800 ל-1,000 קלוריות.
חומוס ביתי מתכון מנצח של תומר תומס

10 שיני שום
חצי כף מלח
2 כפיות של כמון
מיץ לימון טרי מ-2 לימונים
רבע כוס חד פעמי של מיץ לימון משומר
500 גרם טחינה גולמית
קילו גרגירי חומוס בולגרי שהושרה כל הלילה ובושל עם בצל שלם עד לריכוך(בערך שעה וחצי בישול )
רבע כוס שמן זית

חומוס ביתי מתכון:

המתכונים הכי נצפים:
תהדיג -אורז עם תפוחי אדמה פרסי
מרק כתום מטריף מתכון מושלם
מניפת תפוח אדמה מתכון מעולה

הוראות הכנה:
1. מוציאים את הבצל מהסיר עם החומוס ומסננים ממים אבל שומרים את המים להמשך.
2. בקערה גדולה שמים את החומוס המבושל והמסונן,שופכים לקערה את הטחינה הגולמית.
3. מוסיפים טיפה מהמים ששמנו בצד מהבישול של החומוס.
4. מוסיפים את המלח,הכמון,המיץ הטבעי של הלימון ואת הלימון המשומר ושיני השום (שומרים מעט גרגירי חומוס בצד להגשה)
5. בעזרת מוט בלנדר חשמלי מתחילים לטחון תוך כדי שמוסיפים מי בישול בהדרגה עד למרקם חלק.
6. לחומוס יש נטייה להתקשות לאחר הטחינה ולכן נגיע למצב דליל יותר ואז החומוס יתקשה.
7. מוסיפים את השמן זית וממשיכים לטחון.
8. נותנים לחומוס להתקרר 5 דקות, חותכים בצל ,עגבניה ופלפל חריף להגשה אפשר להוסיף צלוחית של חמוצים.
9. יוצקים את החומוס לצלחת נשים במרכז את הגרגירים,כפית חריף וקצת ירק ומגישים.

בהצלחה