הצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו וקבלו 35 מתכונים חדשים כל שבוע

אסאדו בתנור מתכון משגע

אסאדו בתנור מתכון משגע

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2.3/5 - למתכון דירוג של 23 חובבי בישול

אסאדו בתנור עם תפוחי אדמה ובצלצלי שאלוט: פינוק חלומי לכל חובב בשר!

מחפשים מתכון לארוחת ערב חגיגית ומרשימה? אסאדו בתנור עם תפוחי אדמה ובצלצלי שאלוט הוא הפתרון המושלם! המתכון הזה קל להכנה ודורש רק כמה מרכיבים פשוטים.

האסאדו מתבשל בתנור במשך מספר שעות, עד שהוא רך ונימוח. הוא מוגש עם תפוחי אדמה ובצלצלי שאלוט צלויים, שספגו את טעמי הבשר והרוטב. התוצאה היא מנה עשירה וטעימה, שתגרום לכל אחד להתעלף.

אסאדו בתנור עם תפוחי אדמה ובצלצלי שאלוט הוא מנה נהדרת לאירוח או לארוחת ערב משפחתית. היא טעימה, משביעה ומלאה בטעם.

הנה כמה טיפים להכנת אסאדו בתנור מושלם:

  • השתמשו בבשר איכותי.
  • הקפידו לתבל את הבשר היטב לפני הבישול.
  • צרبو את הבשר לפני הכנסתו לתנור.
  • בשלו את הבשר על אש קטנה במשך מספר שעות.
  • הוסיפו נוזלים במהלך הבישול, כדי שהבשר לא יתייבש.
  • צננו את הבשר מעט לפני ההגשה.

בתיאבון!

הערה:

ניתן להתאים את המתכון לטעם אישי. ניתן להוסיף או להחסיר מרכיבים, וכן לשנות את כמויותיהם.

טיפים נוספים:

  • ניתן להוסיף לרוטב יין אדום או דבש.
  • ניתן להגיש את האסאדו עם אורז לבן או פירה.
  • ניתן להחליף את תפוחי האדמה בבטטה או ירקות אחרים.

תהנו!

אסאדו הוא מנה אהובה ומוכרת, בעיקר בקרב חובבי בשר. הוא עשוי מבשר בקר מיושן, שמתבשל במשך מספר שעות עד שהוא רך ונימוח.

אסאדו בתנור עם תפוחי אדמה ובצלצלי שאלוט הוא גרסה משודרגת של המנה הקלאסית. הבשר מתבשל יחד עם תפוחי אדמה ובצלצלי שאלוט, שסופגים את טעמי הבשר והרוטב. התוצאה היא מנה עשירה וטעימה, שתגרום לכל אחד להתעלף.

המתכון הזה מציע דרך פשוטה וקלה להכנת אסאדו בתנור טעים ומרשים. ניתן להתאים את המתכון לטעם אישי ולשלב בו מרכיבים נוספים לפי העדפה.

אסאדו בתנור עם תפוחי אדמה ובצלצלי שאלוט הוא מנה נהדרת לאירוח או לארוחת ערב משפחתית. היא טעימה, משביעה ומלאה בטעם.

אז למה אתם מחכים? הכינו עוד היום אסאדו בתנור ותיהנו!

מתכון של אילנית בניזרי

אסאדו בתנור

אסאדו בתנור מתכון משגע

מצרכים

קילו אסאדו פרוס לקוביות או שלם !
10 בצלצלי שאלוט קלופים שלמים או 3 בצל סגול חתוכים ל 4
7 תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה שטופים וחצויים
2 ענפי רוזמרין
שום שלם שטוף עם הקליפה
מרכיבים למרנידה
2 כפות שמן
2 כפות רוטב שזיפים ( של קנור)/ או רוטב ברבקיו או טראיקי או רכז רימונים !
חצי כפית כורכום
כף פפריקה
8 גרגירי פלפל אנגלי
חצי כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. שלב ראשון.
2. להכניס את הבשר לתוך קערת המרנידה לערבב היטב ולהכניס למקרר לשעה ..
3. לאחר מכן לחמם מחבת טפלון ללא שמן לטגן את הבשר דקה מכל צד לסגירה להוסיף חצי כוס מים ולבשל 5 דקות על הגז.
4. בינתיים להכניס לקערת המרנידה את התפוחי אדמה והבצלצלים והשום להוסיף כוס מים חמים לערבב .
5. כעת נעביר את הבשר כולל המים מהמחבת שסגרנו את הבשר לתוך הקערה עם התפוחי אדמה והבצלים נערבב ונעביר לסיר שמותאם לתנור ( מומלץ רוסטר)או תבנית..
6. נפזר מלמעלה מלח גס , פלפל שחור גרוס, נניח את ענפי הרוזמרין .
7. נכסה עם נייר כסף(בסיר רוסטר נכסה עם המכסה !! ) .
8. נכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות לשעה.
9. כעבור שעה נמניך ל 160 מעלות לעוד שעתיים ..אם חסר מים תוסיפו מהצד מים רותחים.
10. בשעה האחרונה הסרתי את המכסה על מנת שיקבל צבע! יצא רך כמו חמאה וטעיםםם .
11. את תפוחי האדמה ניתן להרתיח מרגע הבעבוע 5 דקות עם הקליפה לקרר היטב ולחצות לשניים**.
12. הערה ניתן להשתמש באסדו עם עצם יש בו פחות שומן ***.
13. שאסאדו לא יתייבש לכן בתנור יש לי כמה טיפים חשובים ,ראשית ה"סגירה" כלומר הטיגון של הבשר,לפני הבישול ! בטיפה שמן נחוץ לשמירת הנוזלים של הבשר!.
14. שנית יש אסאדו עם יותר שומן ויש פחות ,האסאדו עם העצם הוא פחות שומני ,הקשתית ללא העצם יותר שומני ומגיר יותר נוזלים ! .
15. זמני התנור משתנים מתנור לתנור,לא מכניסים לתנור וביי,בודקים מידי פעם,תשקו את הבשר ברוטב,אם חסר נוזלים (מים) תוסיפו ! השלב הראשוני של כיסוי הבשר הוא הכרחי ביותר ! בכדי שהבשר יתבשל בתוך האדים כמו שצריך ! כלי מתאים להכנת אסאדו חשוב לא פחות ,אני השתמשתי בסיר נון סטיק לכן הנוזלים הספיקו לי,במידה ותשתמשו בחד פעמי תצטרכו להוסיף יותר מים ככוס יותר !! את האסאדו ניתן להמיר לטלה,אוסובוקו גוש כתף מספר 5 .
16. הבדיקה הכי נכונה לדעת אם בשר מבושל,נועצים סכין בבשר אם חודרת ללא התנגדות זה אומר שהוא מוכן ! בהצלחה 💗.