אורז ירוק פרסי עם בשר – מתכון אותנטי וקל להכנה

אורז ירוק פרסי - מתכון אותנטי וקל להכנה

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

אורז ירוק פרסי – מתכון אותנטי וקל להכנה

זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 2.5 שעות דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

  • 2 כוסות אורז עגול, שטוף ומושרה במים כחצי שעה ומסונן
  • 1 צרור כוסברה, קצוצה
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 1 צרור שמיר, קצוץ
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • בצל ירוק, קצוץ
  • 650 גרם בשר חתוך לקוביות קטנות
  • בהרט
  • כורכום
  • מלח
  • 3 כוסות מים
  • 2 תפוחי אדמה, פרוסים

מתכונים נוספים

אורז בסמטי ירוק עם תפוחי אדמה מתכון פרסי משגע
קציצות בשר פרסיות מושלמות – גונדי ברנג'י
תהדיג -אורז עם תפוחי אדמה פרסי

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבשר: מטגנים את קוביות הבשר עד להשחמה קלה.

  2. מטגנים את הבצל ומתבלים:

    • מטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה.
    • מוסיפים בהרט, כורכום ומלח ומטגנים עוד מספר דקות.
  3. מוסיפים את המים והאורז:

    • מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
    • מוסיפים את האורז ומבשלים עד לספיגת הנוזלים.
  4. מבשלים את הבשר:

    • מוסיפים את הבשר המטוגן לאורז ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
  5. מוסיפים את הירק:

    • מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הירק הקצוץ.
  6. מכינים את תחתית תפוחי האדמה:

    • מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד להזהבה קלה.
    • מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית סיר (עדיף סיר עם תחתית עבה).
  7. אופים:

    • מסדרים את האורז מעל תפוחי האדמה.
    • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כשעתיים.
    • מומלץ להניח את הסיר בתחתית התנור.

רעיונות לכותרת SEO FRIENDLY:

  1. אורז ירוק פרסי – מתכון אותנטי ומנצח
  2. מתכון לאורז פרסי עם בשר ותחתית תפוחי אדמה
  3. אורז ירוק עם עשבי תיבול – ארוחה טבעונית משגעת

מתכון של גילה עדי