עוגת שוקולד פירורים מושחתת – מתכון קל ומהיר

עוגת שוקולד פירורים מושחתת - מתכון קל ומהיר

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3.6/5 - למתכון דירוג של 14 חובבי בישול

עוגת שוקולד פירורים מושחתת – מתכון קל ומהיר

זמן הכנה: 20 דקות זמן אפייה: 40 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

לבצק הפירורים:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כוס שמן / 1 חבילת מרגרינה
  • 1 ביצה
  • 3 כפות סוכר

למלית השוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר (2 חפיסות)
  • 1-1/2 כוסות סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 2 כפות קקאו
  • ½ כוס מים
  • 4 ביצים

עוגת שוקולד פירורים מתכון מנצח

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת שוקולד בחושה מושלמת
מתכון לעוגת שוקולד בחושה מושלמת
מתכון לקונכיות פסטה במילוי בשר – קל ומרשים

מתכון לעוגת שוקולד-פירורים | bake with Hila

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק:

    • בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, שמן (או מרגרינה), ביצה וסוכר עד לקבלת בצק פירורי.
  2. מרכיבים את התחתית:

    • משטחים ¾ מכמות הבצק בתבנית בינונית, מהדקים היטב לתחתית ולדפנות.
  3. מכינים את המלית:

    • בסיר קטן, ממיסים על אש נמוכה את השוקולד המריר, הסוכר, השמן, הקקאו והמים, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת תערובת חלקה.
    • מסירים מהאש ומצננים מעט.
    • מוסיפים את הביצים אחת אחת לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.
  4. אופים:

    • יוצקים את מלית השוקולד על הבצק שבתבנית.
    • מפוררים את יתרת הבצק מעל המלית.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות, או עד שהבצק מזהיב והמלית מתייצבת.

מתכון של נועם זיגדון