רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
עוגת שוקולד פירורים מושחתת – מתכון קל ומהיר
זמן הכנה: 20 דקות זמן אפייה: 40 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
לבצק הפירורים:
- 3 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1 כוס שמן / 1 חבילת מרגרינה
- 1 ביצה
- 3 כפות סוכר
למלית השוקולד:
- 200 גרם שוקולד מריר (2 חפיסות)
- 1-1/2 כוסות סוכר
- ½ כוס שמן
- 2 כפות קקאו
- ½ כוס מים
- 4 ביצים
עוגת שוקולד פירורים מתכון מנצח
מתכונים נוספים
מתכון לעוגת שוקולד בחושה מושלמת
מתכון לעוגת שוקולד בחושה מושלמת
מתכון לקונכיות פסטה במילוי בשר – קל ומרשים
מתכון לעוגת שוקולד-פירורים | bake with Hila
אופן ההכנה:
-
מכינים את הבצק:
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, שמן (או מרגרינה), ביצה וסוכר עד לקבלת בצק פירורי.
-
מרכיבים את התחתית:
- משטחים ¾ מכמות הבצק בתבנית בינונית, מהדקים היטב לתחתית ולדפנות.
-
מכינים את המלית:
- בסיר קטן, ממיסים על אש נמוכה את השוקולד המריר, הסוכר, השמן, הקקאו והמים, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת תערובת חלקה.
- מסירים מהאש ומצננים מעט.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.
-
אופים:
- יוצקים את מלית השוקולד על הבצק שבתבנית.
- מפוררים את יתרת הבצק מעל המלית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות, או עד שהבצק מזהיב והמלית מתייצבת.
מתכון של נועם זיגדון
הגב