מתכון קינוח כוסות מושחת לשבועות: שכבות של עונג חלבי

קינוח כוסות לשבועות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3.2/5 - למתכון דירוג של 19 חובבי בישול

מתכון לקינוח מוס שוקולד לבן

מרכיבים:

קרם גנאש שוקולד מריר:

  • 100 גרם שוקולד מריר (להכפיל את הכמות ל-200 גרם לשכבת שוקולד כפולה)
  • 125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת להקצפה 38% (להכפיל את הכמות ל-250 מ"ל לשכבת שוקולד כפולה)

קרם גבינה:

  • 250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
  • 1 חבילה פודינג אינסטנט בטעם שוקולד לבן
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 125 מ"ל שמנת של פעם 15%

אופן ההכנה:

  1. קרם גבינה: בקערה, הקציפו את השמנת להקצפה עם הפודינג אינסטנט ואבקת הסוכר עד לקבלת קציפה יציבה.
  2. בקערה נפרדת, ערבבו את הגבינה הלבנה והשמנת של פעם עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. קפלו בעדינות את תערובת הגבינה לתוך קציפת הפודינג עד לקבלת קרם אחיד.
  4. חלקו את הקרם בין 9 כוסות הגשה.
  5. הכניסו את הכוסות למקרר או למקפיא למשך שעתיים לפחות.
  6. קרם גנאש: בסיר קטן או במיקרוגל, המיסו את השוקולד המריר עם השמנת להקצפה, תוך ערבוב עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
  7. הוציאו את הכוסות מהמקרר/מקפיא וצקו מעל כל כוס שכבה נדיבה של קרם גנאש.
  8. קשטו את הכוסות כראות עיניכם.
  9. החזירו את הכוסות למקרר עד להגשה.

טיפים:

  • לשכבת שוקולד כפולה: הכפילו את כמויות השוקולד והשמנת בקרם הגנאש. ניתן לצקת שכבת גנאש גם בתחתית הכוסות לפני הוספת קרם הגבינה.
  • לגרסת לוטוס: החליפו את קרם הגנאש בקרם לוטוס מומס.
  • לשכבות: הכינו שכבות של קרם שוקולד, קרם גבינה וקרם שוקולד, תוך הקפאה של שעתיים-שלוש בין כל שכבה.

בתאבון!

מתכון של מירי גולני.