רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
מתכון לקינוח מוס שוקולד לבן
מרכיבים:
קרם גנאש שוקולד מריר:
- 100 גרם שוקולד מריר (להכפיל את הכמות ל-200 גרם לשכבת שוקולד כפולה)
- 125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת להקצפה 38% (להכפיל את הכמות ל-250 מ"ל לשכבת שוקולד כפולה)
קרם גבינה:
- 250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
- 1 חבילה פודינג אינסטנט בטעם שוקולד לבן
- 1 כף אבקת סוכר
- 250 גרם גבינה לבנה 9%
- 125 מ"ל שמנת של פעם 15%
אופן ההכנה:
- קרם גבינה: בקערה, הקציפו את השמנת להקצפה עם הפודינג אינסטנט ואבקת הסוכר עד לקבלת קציפה יציבה.
- בקערה נפרדת, ערבבו את הגבינה הלבנה והשמנת של פעם עד לקבלת תערובת אחידה.
- קפלו בעדינות את תערובת הגבינה לתוך קציפת הפודינג עד לקבלת קרם אחיד.
- חלקו את הקרם בין 9 כוסות הגשה.
- הכניסו את הכוסות למקרר או למקפיא למשך שעתיים לפחות.
- קרם גנאש: בסיר קטן או במיקרוגל, המיסו את השוקולד המריר עם השמנת להקצפה, תוך ערבוב עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
- הוציאו את הכוסות מהמקרר/מקפיא וצקו מעל כל כוס שכבה נדיבה של קרם גנאש.
- קשטו את הכוסות כראות עיניכם.
- החזירו את הכוסות למקרר עד להגשה.
טיפים:
- לשכבת שוקולד כפולה: הכפילו את כמויות השוקולד והשמנת בקרם הגנאש. ניתן לצקת שכבת גנאש גם בתחתית הכוסות לפני הוספת קרם הגבינה.
- לגרסת לוטוס: החליפו את קרם הגנאש בקרם לוטוס מומס.
- לשכבות: הכינו שכבות של קרם שוקולד, קרם גבינה וקרם שוקולד, תוך הקפאה של שעתיים-שלוש בין כל שכבה.
בתאבון!
מתכון של מירי גולני.
הגב