רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
מרכיבים
- 1 כוס מים פושרים
- 1 ½ כפות שמרים יבשים
- 1 קילו קמח
- 1 כף מחוקה מלח
- 6 כפות סוכר
- 2 כפות דבש
- 1 ביצה ועוד 2 חלמונים
- 1 כוס מים פושרים עוד אחת – אפשר להחליף על כוס מיץ תפוזים
- ½ כוס שמן זית
לחמניות אצבע – חן במטבח
מתכונים נוספים
לחמניות יוגורט משגעות ב-3 דקות
לחמניות ממולאות גבינה מתכון הורס
לחמניות שום מלאות בגבינות
שלבי הכנה
-
להתסיס בקערת המיקסר את השמרים עם כוס מים פושרים לחמש דקות.
-
להוסיף לאחר מכן את הקמח מלח סוכר והחלמונים, ונערבל מעט על מהירות נמוכה. נוסיף כוס מים (או מיץ), דבש, וחצי מכמות השמן.
-
להמשיך לערבל על מהירות בינונית ונבדוק את תחתית הקערה (אם יש קמח רצוי להוסיף בהדרגה מים עד שהבצק נאסף יפה ללא שאריות של קמח).
-
ללוש את הבצק עד עשר דקות ותוך כדי הלישה נוסיף את שארית השמן.
-
להעביר את הבצק לקערה משומנת מעט ונתפיח למשך חצי שעה בערך.
-
לחלק אחרי ההתפחה את הבצק למספר הלחמניות שרוצים.
-
לקלוע לצורת שמיניה ונניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
-
להבריש את הבצק בשמן זית ונתפיח למשך שעה (או עד להכפלת הנפח).
-
לחמם אחרי ההתפחה האחרונה תנור על 200 מעלות טורבו.
-
להבריש את הבצק בביצה טרופה עם מעט סוכר ומים (לצבע כהה מומלץ להבריש פעמיים את הבצק בביצה).
-
לפזר שומשום ונאפה להשחמה יפה.
-
להשפריץ אחרי האפיה מים ונכסה במגבת נקיה.
מתכון של פרח גבסו.
הגב