לחמניות הכי רכות בעולם מתכון קל

לחמניות הכי רכות בעולם מתכון קל

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מרכיבים

  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 ½ כפות שמרים יבשים
  • 1 קילו קמח
  • 1 כף מחוקה מלח
  • 6 כפות סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 1 ביצה ועוד 2 חלמונים
  • 1 כוס מים פושרים עוד אחת – אפשר להחליף על כוס מיץ תפוזים
  • ½ כוס שמן זית

מתכונים נוספים

לחמניות יוגורט משגעות ב-3 דקות
לחמניות ממולאות גבינה מתכון הורס
לחמניות שום מלאות בגבינות

שלבי הכנה

  • להתסיס בקערת המיקסר את השמרים עם כוס מים פושרים לחמש דקות.
  • להוסיף לאחר מכן את הקמח מלח סוכר והחלמונים, ונערבל מעט על מהירות נמוכה. נוסיף כוס מים (או מיץ), דבש, וחצי מכמות השמן.
  • להמשיך לערבל על מהירות בינונית ונבדוק את תחתית הקערה (אם יש קמח רצוי להוסיף בהדרגה מים עד שהבצק נאסף יפה ללא שאריות של קמח).
  • ללוש את הבצק עד עשר דקות ותוך כדי הלישה נוסיף את שארית השמן.
  • להעביר את הבצק לקערה משומנת מעט ונתפיח למשך חצי שעה בערך.
  • לחלק אחרי ההתפחה את הבצק למספר הלחמניות שרוצים.
  • לקלוע לצורת שמיניה ונניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
  • להבריש את הבצק בשמן זית ונתפיח למשך שעה (או עד להכפלת הנפח).
  • לחמם אחרי ההתפחה האחרונה תנור על 200 מעלות טורבו.
  • להבריש את הבצק בביצה טרופה עם מעט סוכר ומים (לצבע כהה מומלץ להבריש פעמיים את הבצק בביצה).
  • לפזר שומשום ונאפה להשחמה יפה.
  • להשפריץ אחרי האפיה מים ונכסה במגבת נקיה.

מתכון של פרח גבסו.