רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
הצ'ימיצ'ורי הזה שיגע את הרשת! מתכון חריף ומטריף
זמן הכנה: 15 דקות דרגת קושי: קל מאוד
מתכון לצ'ימיצ'ורי חריף וטעים בטירוף, שיקפיץ לכם כל מנה! מושלם לבשרים, דגים, ירקות ועוד.
מצרכים:
- 2 פלפלים ירוקים חריפים, קצוצים דק
- 1 פלפל גמבה, קצוץ דק
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- ½ לימון, סחוט
- ½ לימון, חתוך לקוביות קטנות
- 4 שיני שום, כתושות
- ½ כוס כוסברה, קצוצה דק
- חופן פטרוזיליה, קצוצה
- ½ כוס שמן זית
- 3 כפות חומץ
- 1 כוס מים
- מלח (לפי הטעם)
- קורט פלפל שחור
איך מכינים צ'ימיצ'ורי מושלם מתכון לצ'ימיצ'ורי ארגנטינאי מנת הדגל – ארחנטו בירושלים
מתכונים נוספים
קציצות ירק אפויות פריכות וטעימות
אוכל מרוקאי אותנטי: קציצות דגים חריפות שיעיפו לכם את הראש!
עוגת שכבות לימי הולדת – להיט בכל מסיבה!
מתכון: רוטב צ'ימיצ'ורי ביתי קל להכנה!
אופן ההכנה:
- קוצצים את הירקות: קוצצים דק את הפלפלים החריפים, פלפל הגמבה, הבצל, הכוסברה והפטרוזיליה.
- מערבבים את כל המרכיבים: בקערה גדולה, מערבבים את כל הירקות הקצוצים, מיץ הלימון, קוביות הלימון, השום הכתוש, שמן הזית, החומץ, המים, המלח והפלפל השחור.
- מתקנים תיבול: טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
טיפים:
- ניתן לשמור את הצ'ימיצ'ורי בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.
- ניתן גם להקפיא את הצ'ימיצ'ורי.
צ'ימיצ'ורי – רוטב ארגנטינאי קלאסי
צ'ימיצ'ורי הוא רוטב ארגנטינאי קלאסי שמכינים מפטרוזיליה, שום, חומץ ושמן. הוא מוגש בדרך כלל עם בשרים צלויים, אך ניתן להשתמש בו גם כתוספת לדגים, ירקות ואפילו לסלטים. המתכון הזה מציע גרסה חריפה ומעט שונה של הצ'ימיצ'ורי הקלאסי, עם תוספת של פלפלים חריפים וגמבה.
חריפות מעוררת חושים:
הפלפלים החריפים במתכון מוסיפים לצ'ימיצ'ורי קיק חריף ומעורר, שמשתלב נהדר עם טעמו המרענן של הרוטב. ניתן לשלוט ברמת החריפות על ידי שינוי כמות הפלפלים החריפים המשמשים במתכון.
גיוון אינסופי:
ניתן לגוון את הצ'ימיצ'ורי עם תוספות שונות כמו עשבי תיבול טריים אחרים, תבלינים או אפילו פירות. כך תוכלו ליצור מגוון טעמים שיתאימו למנות שונות.
יתרונות תזונתיים:
צ'ימיצ'ורי הוא רוטב בריא ועשיר בנוגדי חמצון ויטמינים, בזכות הירקות הטריים והשמן הזית. הוא גם דל בקלוריות ומהווה תוספת מצוינת לתזונה מאוזנת.
טיפים להכנת צ'ימיצ'ורי מושלם:
- השתמשו במצרכים טריים ואיכותיים לקבלת הטעם הטוב ביותר.
- קצצו את הירקות דק ככל האפשר כדי ליצור מרקם נעים.
- ניתן לשמור את הצ'ימיצ'ורי במקרר עד שבוע או להקפיא אותו לשימוש עתידי.
- הגישו את הצ'ימיצ'ורי עם בשרים צלויים, דגים, ירקות או סלטים.
מתכון של חני קורץ מבשלת באהבה
הגב