סלט עדשים שחורות ובטטה צלויה – בריא וטעים

סלט עדשים שחורות ובטטה צלויה - בריא וטעים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2.3/5 - למתכון דירוג של 7 חובבי בישול

סלט עדשים שחורות ובטטה צלויה – בריא וטעים

זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 30 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 1 כוס עדשים שחורות, מונבטות
  • 1 בטטה גדולה, חתוכה לפרוסות או "צ'יפס"
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית סילאן טבעי ללא סוכר

מתכונים נוספים

סלט בטטה ועדשים מתכון היסטרי
מג'דרה אליפות – מתכון קל וטעים
מטבוחה חריפה אש – מתכון מרוקאי אותנטי

אופן ההכנה:

  1. הנבטת העדשים: השרו את העדשים השחורות בקערה עם מים למשך מספר שעות או לילה שלם. לאחר מכן, סננו ושטפו היטב. פרסו את העדשים על מגבת נקייה לייבוש והנבטה. שטפו אותן שוב במים מדי כמה שעות עד שיופיעו נבטים קטנים.

  2. בישול העדשים: לאחר ההנבטה, בשלו את העדשים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד לריכוך. סננו ושטפו את העדשים המבושלות והעבירו לקערה גדולה.

  3. צליית הבטטה: חממו תנור ל-200 מעלות. חתכו את הבטטה לפרוסות או "צ'יפס" בעזרת קולפן או סכין. הניחו את פרוסות הבטטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, זלפו מעט שמן זית ואפו בתנור החם עד שהן מתרככות ומשחימות קלות.

  4. הכנת הרוטב: בקערה קטנה, ערבבו היטב את שמן הזית, מיץ הלימון, הסילאן, המלח והפלפל.

  5. הרכבת הסלט: הוסיפו את הבטטה הצלויה והפטרוזיליה הקצוצה לקערת העדשים. מזגו מעל את הרוטב וערבבו היטב עד שכל המרכיבים מצופים.

מתכון של צביה אורן