רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
לשון בקר ברוטב פטריות עשיר – תבשיל חורפי מושלם
זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: כשעתיים וחצי דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 1 לשון בקר
- 2 סלסילות פטריות, חתוכות לפרוסות עבות (500 גרם)
- 2 בצלים, חתוכים לרצועות
- 3 כפות שמן
- 2 שיני שום, פרוסות
- 4 עלי דפנה
- 1 שקית רוטב פטריות (28 גרם)
- קורט מלח
- מעט פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום
מתכון ללשון בקר של אימא ג’ולי של משה שגב – פודי
מתכונים נוספים
צלי בקר ופטריות ברוטב מתכון חגיגי
קציצות בשר עסיסיות עם ירקות – מתכון מנצח לכל המשפחה
איך להכין לחמניות שום – מתכון מנצח לכל המשפחה
אופן ההכנה:
-
מבשלים את הלשון:
- בסיר גדול, מבשלים את הלשון במים רותחים כשעתיים, או עד שהיא רכה.
- מוציאים את הלשון מהסיר, מצננים ומקלפים את הקרום הלבן.
- פורסים את הלשון לפרוסות.
-
מכינים את רוטב הפטריות:
- מחממים שמן בסוטאז' גדול ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.
- מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח, פלפל, כורכום ועלי דפנה ומערבבים כ-2 דקות.
- מוסיפים את רוטב הפטריות ו-2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
-
מוסיפים את הלשון ומבשלים:
- מסדרים את פרוסות הלשון ברוטב.
- מנמיכים את האש ומבשלים עד שהלשון סופגת את טעמי הרוטב והופכת רכה עוד יותר.
מתכון של דורית אלישע
הגב