רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 20 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- ½ קילו בשר בקר טחון
- ½ קילו בשר עוף טחון
- 2 תפוחי אדמה, מגורדים וסחוטים
- 2 גזרים, מגורדים וסחוטים
- 1 בצל גדול, מגורד וסחוט
- צרור פטרוזיליה, קצוצה
- 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- 1 ביצה
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית מלח
- 1 כפית כמון
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנה:
- בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון עם תפוחי האדמה, הגזר, הבצל, הפטרוזיליה והבצל הירוק.
- מוסיפים את הביצה, התבלינים והשמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחממים מחבת פסים על אש בינונית ומרססים במעט שמן זית.
- יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
טיפים:
- להגברת הטעם, ניתן להוסיף לתערובת הקציצות 2 שיני שום כתושות.
- מגישים את הקציצות לצד אורז לבן, פירה או סלט ירקות.
מתכון של מרי שרעבי.
הגב