רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
תבשיל שעועית ירוקה מהיר וקל
זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 30 דקות
מצרכים:
- ¾ שקית שעועית ירוקה חתוכה קפואה (סנפרוסט)
- 1 בצל, חתוך לקוביות
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כף אבקת מרק עוף
- ¼ כף אבקת מרק חוויג'
- ¼ כפית כורכום
- 1 כפית סוכר
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- מים רותחים, לפי הצורך
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני, מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש והתבלינים (למעט המלח) ומטגנים עוד כמה שניות.
- מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ורסק עגבניות ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח.
- מוסיפים את השעועית הירוקה ומים רותחים עד לכיסוי השעועית. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20 דקות.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מבשלים עוד 10 דקות, עד שהשעועית רכה.
- מגישים חם.
טיפ: ניתן להוסיף לתבשיל קוביות תפוחי אדמה או גזר בשלב הוספת השעועית.
מתכון של שירלי לוי.
הגב