רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
מרכיבים
- 4 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- ¾ כוס שמן
- ½ כוס חלב
- ½ כוס שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כוס קוקוס לא חובה
- 1 כף קקאו
- 1 כוס שוקולית פחות כף
- ¼1 כוסות קמח
- 10 אבקת אפייה
להכנת הגנאש:
- ½ כוס שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 כפית שמן
- ½ כפית דבש
עוגת שוקולד של ימי הולדת שכולם אוהבים בקערה אחת
מתכונים נוספים
עוגת שוקולד חמה כלכך עסיסית ב-10 דקות בלבד
סופלה שוקולד כשר לפסח מתכון של פעם בחיים
עוגת שוקולד חמה פרווה מתכון משגע
שלבי הכנה
-
מקציפים במיקסר ביצים עם הסוכר על מהירות הכי גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ואחידה.
-
מנמיכים את מהירות המיקסר למינימלית, מוסיפים שמן, חלב,שמנת מתוקה ותמצית וניל, וגם את הקוקוס אם החלטתם להוסיף.
-
שמים קקאו בכוס וממלאים את שאר הכוס בשוקולית מניחים בתערובת ומוסיפים קמח ואבקת אפייה, מערבלים היטב ומעבירים את כל התערובת לתבנית.
-
דופקים מעט את התבנית על השיש לשיטוח התערובת ופיזורה, ואופים ב־160 מעלות טורבו במשך כ־40 דקות.
-
הכנת הגנאש: ממיסים את השמנת המתוקה עם השוקולד מריר, ולאחר מכן מוסיפים את השמן והדבש, מערבבים ומניחים בצד כדי שיתקרר טיפה.
-
כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור, דופקים דפיקה אחת על השיש וחותכים ישר.
-
לאחר החתיכה ישר מוזגים את הגנאש מלמעלה והעוגה מוכנה.
מתכון של מלי מאירוב.
עוגת שוקולד היא אחת העוגות הפופולריות והאהובות ביותר בעולם. יש לה מגוון רחב של וריאציות ומתכונים, והיא מהווה בחירה קלאסית לחגיגות ימי הולדת, אירועים מיוחדים או סתם להנאה של חובבי השוקולד. הנה מאמר מקיף על עוגת שוקולד:
היסטוריה
עוגות שוקולד החלו להיות נפוצות במאה ה-18, לאחר שצמח הקקאו הגיע מאמריקה לאירופה והפך לזמין יותר. המתכונים הראשונים היו פשוטים וכללו קמח, ביצים, חמאה ושוקולד. עם השנים, המתכונים השתכללו והעוגות הפכו עשירות ומגוונות יותר.
סוגים עיקריים
1. עוגת שוקולד רגילה – עוגה תפוחה המכילה אבקת קקאו או שוקולד ממס.
2. עוגת שוקולד לחה (Mud Cake) – עשירה ודחוסה במיוחד, לעתים עם סירופ שוקולד.
3. עוגת שכבות שוקולד – מורכבת ממספר שכבות בצק שוקולד עם קרם וציפוי.
4. עוגת פאדג' שוקולד – סמיכה וצפופה, דומה לברוני ענק.
5. עוגת שוקולד ללא קמח (Flourless) – מבוססת על שוקולד וביצים, ללא קמח.
6. עוגת לבה שוקולד – במרכזה מילוי שוקולד נוזלי.
מרכיבים עיקריים
– קמח – לרוב קמח חיטה, תורם למרקם העוגה.
– אבקת קקאו או שוקולד מריר – מקנים את טעם השוקולד העשיר.
– ביצים – עוזרות בהתפחה ובקשירת הרכיבים.
– סוכר – מוסיף מתיקות ומשפר את המרקם.
– חמאה או שמן – תורמים ללחות ועושר.
– אופציונלי: חלב, יוגורט, קפה נמס, תמצית וניל ועוד.
טכניקות ועצות
– ניפוי הקמח מונע גושים ומשפר את המרקם.
– המסת השוקולד בזהירות למניעת חימום יתר.
– שימוש בביצים וחמאה בטמפ' החדר להקלת הערבוב.
– אי-ערבוב יתר של הבלילה כדי שהעוגה לא תהיה גומית.
– שימוש בתבנית מרופדת בנייר אפייה למניעת הידבקות.
– קירור מספיק לפני חיתוך לפרוסות.
קישוטים והגשה
עוגת שוקולד יכולה להיות מוגשת כמות שהיא, או מקושטת בשלל דרכים:
– פיזור אבקת סוכר או קקאו מעל
– ציפוי בגנאש או קרם שוקולד
– קישוט בשוקולד מגורר, פירות, אגוזים וכד'
– הגשה עם כדור גלידת וניל או קצפת
לסיכום, עוגת שוקולד היא קינוח אהוב ופופולרי שיש לו היסטוריה ארוכה ומגוון רחב של סגנונות. בין אם פשוטה או מורכבת, היא תמיד מהווה בחירה מנצחת לחובבי מתוקים. אפשר להכינה בקלות בבית עם מרכיבים בסיסיים והקפדה על טכניקות נכונות, או ליהנות ממנה בבתי קפה וקונדיטוריות.
הגב