זאת המטבוחה הכי טעימה שתכינו

המטבוחה הכי טעימה בעולם

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2.6/5 - למתכון דירוג של 24 חובבי בישול

מצרכים

15 עגבניות טריות ללא קליפה
7 שיני שום ישראלי כתושות
2 פלפלים ירוקים חריפים
1/2 כוס שמן קנולה
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1 כפית מלח דק שטוחה
המון אהבה וסבלנות
*כוס 240 מ"ל לא חד פעמי שקופה

אופן ההכנה

1. תחילה, לקלות את הפלפלים לאחר ששטפנו היטב להכניס לתנור על 250° מעלות חום עליון-תחתון. עד שהקליפה משחימה, להוציא ולהניח בקערה קטנה. .
2. את הקליפה של העגבניות אני מקלפת, יש קולפן מיוחד עבור עגבניות שיהיה יותר קל. בעבר הייתי עושה איקס בחלק התחתון של העגבניות ומרתיחה אותן עד שהן רכות וכך אפשר להסיר בקלות את הקליפה. אני כבר פחות מתחברת לדרך הזו, ואני מעדיפה לקלף אותן. .
3. אני אוהבת שהכל מסודר לפני, שהכל מסודר בצלחות וכך לא נשרף. לפני שאתם מתחילים את הכל, תסדרו הכל שיהיה להם כמו שצריך זה יעשה לכם גם סדר בראש ולא תמהרו ותשכחו דברים. לחתוך לקוביות קטנות מאוד את העגבניות, אני העברתי לסלייסר וקצצתי דקדק. לחמם בסיר רחב בינוני שמן חום בינוני, כאשר השמן התחמם להוסיף את השום הכתוש ולערבב מעט. שימו ❤️ , כמה שניות וישר להוסיף את העגבניות. שום שהוא נשרף משתלט על כל הטעם של האוכל, והמטבוחה יוצאת מרירה. לערבב מעט להוריד את החום לעוצמה נמוכה (כיריים חשמליים- מספר 4) ולבשל כשעה עד שהנוזלים מצטמצמים מידי פעם לערבב ולשים לב שלא נשרף. .
4. בזמן שהעגבניות מתבשלות אני פורסת את הפלפלים הקלויים מורידה את הקליפה שלהם בעדינות, שמה בכוס מדידה של 240 מ"ל את השמן והפפריקה יחד עם המלח ומערבבת היטב מניחה בצד. אני לא מוסיפה סוכר, זה מיותר ולא מוסיף למטבוחה לדעתי ואני פחות אוהבת להוסיף לאוכל שלי סוכר רק במאפים. לאחר כשעה אני מוסיפה את הפלפלים שחתכתי ואת השמן יחד עם הפפריקה והמלח. מערבבת הכל ביחד היטב לאיחוד, ונותנת שלוש שעות בישול עד שהופכת להיות מטבוחה מדהימה וחלקה. כמובן לא לשכוח לערבב מידי פעם, ועוצמת החום נמוכה עדיין אפילו להוריד לגובה חום של 3 .

מתכון של מוריה.