תהדיג -אורז עם תפוחי אדמה פרסי

תהדיג פרסי תומר תומס

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

תהדיג -אורז עם תפוחי אדמה פרסי מתכון של תומר תומס

מצרכים:
1 קג אורז פרסי רצוי
שמיר
חצי כפית כורכום
מלח
2 תפוח אדמה
שמן לטיגון
1/4 כוס שמן לסיר

תהדיג מתכון:

המתכונים הכי נצפים:
מרק כתום מטריף מתכון מושלם
מרק קניידלך מרוקאי של סבתא אסתר
מרק אפונה מדהים מתכון קל

אופן הכנה:
1. שמים בקערה את האורז, שופכים מים רותחים מעל מערבבים ומשאירים בצד להשרייה כ-20 דקות.
2. שמים שמן במחבת ובמקביל פורסים את התפוח אדמה לפרוסות בעובי בינוני(בערך חצי סנטימטר) ומטגנים כאשר שמן חם.
3. מטגנים את התפוח אדמה עד להשחמה מלאה,מוציאים מהמחבת ושמים בצד.
4. לוקחים נייר אפייה וחותכים באמצעות המכסה,כפי שהודגם בסרטון.
5.שמים בסוטאז, רבע כוס שמן חד פעמית, מעל נשים את הנייר האפייה שחתכנו טובלים את נייר האפייה בשמן שבסוטאז והופכים אותו ומסדרים בתחתית.
6. מסדרים יפה את תפוחי האדמה.
7. לוקחים את האורז שהשרינו,מסננים ושוטפים את האורז.
8. מעל תפוחי האדמה,נפזר מעט שמיר ואת הכורכום ונשים מעל את האורז ונפזר בצורה אחידה.
9. ניתן לשים במרכז האורז עוד שמיר ומלח כפי שהוצג בסרטון.
10. מהדקים את האורז היטב,
11. מפזרים מעל כורכום ומלח.
12. שמים את הסוטאז על הגז, מוסיפים 3 כוסות חד פעמיים של מים רותחים.
13. מכסים את הסוטאז, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים 45 דקות.
14. אחרי 45 דקות, מכבים את האש ונותנים לאורז להתקרר 10 דקות.
15. לוקחים מגש גדול , שמים מעל הסוטאז, והופכים ומסירים את נייר האפייה.
16. ניתן לקשט בשמיר(לא חובה ).

אהבתם שתפו את המתכון.
הכנתם, כתבו בתגובות למטה איך יצא לכם,זה המקום גם לשאול שאלות בקשר למתכון.

בתאבון!!!

מתכון נוסף של תהדיג פרסי של מוריה
תהדיג פרסי מתכון של מוריה
מצרכים:

3 כוסות אורז לבן פרסי
2 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים
1/4 כוס שמן זית
1/3 כוס מים רותחים
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
שימוש בכוסות 240 מ"ל

אופן הכנה:

1. *בישול האורז:* תחילה- נמלא בסיר בינוני מים פושרים ונוסיף את האורז, אני לא מחכה שהמים יתחממו ואז מכניסה אני ישר מכניסה הכל לאחר ששטפתי היטב את האורז והמים הפכו להיות צלולים-נקיים. כאשר האורז כבר עולה מעבר למים זה אומר שאפשר להוציא ולסנן את האורז מהמים היטב, אני סיננתי והשארתי עד יום למחרת בבוקר מהלילה.
2. *הכנות:* לאחר מכן, אני קוצצת בצל לבן ומטגנת קלות עד שמתקבל צבע זהוב ויפה, נעבור לאורז- באותו סיר אני שמה נייר אפייה בקערה לערבב את האורז עם כפית מלח/לפי הטעם האישי. בפעמים האחרות שהכנתי היו פעמים שהתפו"א נשרף מעט ופחות התחברתי לתוצאה, כמו שאני מכינה את האורז של ראש השנה עם הדלעת והזעפרן.
3. *סיום:* לאחר שהנחתי נייר אפייה והוא נדבק מעט בגלל ששטפתי מעט את הסיר, אני שמה כפית כורכום ושמן זית ומערבבת טוב ומניחה פרוסות תפו"א. מתחילה להוסיף את האורז ומידי פעם כל פעם מפזרת את הבצל המטוגן כך שוב ושוב. .
3בסיום אני מוסיפה 1/3 כוס מים חמים ועושה חורים בעזרת סכין, מניחה על אש נמוכה 20 ד'ק לערך לשים לב שלא נשרף אם אתם מרגישים שזה כבר יותר מידי אז להפסיק את "הבישול". להניח בצד ולהגשה להפוך על צלחת, שיהיה בתאבון ולבריאות..