שעועית ירוקה ברוטב עגבניות עשיר

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות עשיר

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2.7/5 - למתכון דירוג של 8 חובבי בישול

תבשיל שעועית ירוקה מהיר וקל

זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 30 דקות

מצרכים:

  • ¾ שקית שעועית ירוקה חתוכה קפואה (סנפרוסט)
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • ¼ כף אבקת מרק חוויג'
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • מים רותחים, לפי הצורך

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני, מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש והתבלינים (למעט המלח) ומטגנים עוד כמה שניות.
  2. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ורסק עגבניות ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח.
  3. מוסיפים את השעועית הירוקה ומים רותחים עד לכיסוי השעועית. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20 דקות.
  4. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  5. מבשלים עוד 10 דקות, עד שהשעועית רכה.
  6. מגישים חם.

טיפ: ניתן להוסיף לתבשיל קוביות תפוחי אדמה או גזר בשלב הוספת השעועית.

מתכון של שירלי לוי.