קיש בצל מקורמל ועגבניות מתכון משגע

קיש בצל מקורמל ועגבניות מתכון משגע

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

בצק פריך מושלם ל-2 קישים

זמן הכנה: 15 דקות הכנה + שעתיים קירור + 25-35 דקות אפייה

מצרכים:

  • 5 כוסות קמח
  • 300 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות מים קרים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר

אופן הכנה:

  1. במעבד מזון עם להב פלדה, או במיקסר עם וו גיטרה, ערבבו את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח במהירות בינונית עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. הוסיפו את החלמונים והמים הקרים וערבלו רק עד שמתחיל להיווצר בצק. היזהרו מעיבוד יתר!
  3. עטפו את הבצק בניילון נצמד והכניסו למקרר לשעתיים.
  4. לאחר הקירור, רדדו את הבצק על משטח מקומח וצפו בו 2 תבניות פאי בקוטר 24 ס"מ.
  5. הניחו נייר אפייה על כל בצק ועליו משקולת (שעועית יבשה, אורז וכו').
  6. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות.
  7. הסירו את המשקולת והנייר אפייה והמשיכו לאפות 10-12 דקות נוספות, עד להזהבה.

רוטב רויאל (ל-2 קישים):

  • 4 ביצים
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפות קמח

אופן הכנה:

  1. ערבבו היטב את כל המרכיבים.

הרכבת הקיש:

  1. מלאו את הקלתית האפויה ברוטב הרויאל.
  2. הוסיפו גבינות ו/או ירקות לפי טעמכם.
  3. אפו בחום של 180 מעלות כ-40 דקות, או עד שהמלית מתייצבת.

טיפים לירקות:

  • ירקות לאפייה: בטטה, גמבה.
  • ירקות לטגן: בצל, כרישה, קישוא, פטריות.
  • ירקות להוסיף טבעיים: עגבניות, תירס.
  • ירקות לצלות/לאפות: חציל.
  • ירקות לבשל: כרובית, ברוקולי.

הערות:

  • ניתן להקפיא את הקיש עד חודשיים.
  • להפשרה, הניחו את הקיש במקרר לילה לפני ההגשה.
  • לפני ההגשה, אפו את הקיש המופשר בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15 דקות.

מתכון של ליטל אשואל.