עראיס מתכון ערבי נדיר במחבת פסים

עראיס מתכון ערבי

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

מתכון עראיס מושלם: סוד הפיתה הפריכה והבשר העסיסי (עם טיפים לשדרוג!)

עראיס, המאכל המזרח תיכוני האהוב, כבש את ישראל בסערה. אין כמו פיתה פריכה במילוי בשר עסיסי ומתובל היטב, לצד סלט מרענן וטחינה.

במאמר זה, נציג בפניכם מתכון עראיס קלאסי ופשוט להכנה, שתוכלו להכין בקלות בבית, במחבת פסים. בנוסף, נשתף אתכם בטיפים לשדרוג המנה,
בהצעות הגשה מיוחדות, ונעשיר את ידיעותיכם במידע תזונתי על מרכיבי המתכון.

על עראיס:

מקורו של העראיס במטבח הערבי, והוא נפוץ במיוחד במדינות כמו לבנון, סוריה וישראל. פירוש השם "עראיס" הוא "כלות" בערבית, וישנן מספר סברות למקור השם. אחת מהן גורסת שצורתן של הפיתות הממולאות בבשר דומה לשמלות כלה לבנות. סברה אחרת טוענת שמקור השם הוא במנהג להגיש עראיס בחתונות.

בישראל, העראיס הפך למנת "סטריט פוד" פופולרית, וניתן למצוא דוכנים רבים המציעים אותו. עם זאת, ניתן להכין עראיס בקלות גם בבית, ואין צורך במנגל או ציוד מיוחד.

ערכים תזונתיים:

מרכיב קלוריות חלבון פחמימות שומן
בשר בקר טחון (100 גרם) 250 26 גרם 0 גרם 17 גרם
בצל (100 גרם) 40 1.1 גרם 9 גרם 0.1 גרם
פטרוזיליה (100 גרם) 36 2.97 גרם 6.33 גרם 0.79 גרם
שמן זית (1 כף) 120 0 גרם 0 גרם 14 גרם
פיתה (1 יחידה) 250 8 גרם 50 גרם 3 גרם

שימו לב: הערכים התזונתיים עשויים להשתנות בהתאם לסוג הבשר, הפיתה והתבלינים בהם תבחרו.

טיפים לשדרוג והצעות הגשה:

  • שדרוג מלית הבשר: הוסיפו למלית הבשר תבלינים נוספים כמו כורכום, אגוז מוסקט, קינמון או צ'ילי גרוס. ניתן גם להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו כוסברה, נענע או שמיר.
  • פיתות מיוחדות: נסו להשתמש בפיתות מסוגים שונים, כמו פיתות מקמח מלא, פיתות דקות או פיתות עם שומשום.
  • תוספות: הגישו את העראיס לצד סלט ירקות קצוץ דק, טחינה, חומוס, סלט חצילים או מטבלים אחרים.
  • הגשה חגיגית: חצו את העראיס לרבעים ופזרו מעל עלי פטרוזיליה קצוצים.

מתכון עראיס במחבת פסים:

זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

הפיתות:

  • 4 פיתות חצויות

למלית הבשר:

  • 650 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כף שומן כבש קצוץ דק
  • 1 בצל גדול קצוץ דק מאוד
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • לבחירה – 1/2 פלפל ירוק חריף ללא הגרעינים קצוץ דק -דק

למריחת הפיתות לפני הצלייה:

  • 6-7 כפות שמן זית

לריסוס מחבת הפסים / פלנצ'ה:

  • תרסיס שמן

תבלינים למלית הבשר:

  • 1 כפית מלאה בהרט
  • 1/2 כפית כמון
  • פלפל שחור
  • 1 כפית מחוקה מלח דק

מתכונים נוספים:

מרק שעועית עם בשר מתכון מנצח
לביבות תפוחי אדמה ממולאות בשר מתכון מושלם לסוכות
מתכון לצלי בשר ופטריות – מנה מנצחת לסוכות

אופן ההכנה:

  1. הכנת תערובת הבשר: בקערה גדולה, ערבבו את כל רכיבי מלית הבשר: בשר בקר טחון, שומן כבש, בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, פלפל חריף (אם משתמשים), בהרט, כמון, פלפל שחור ומלח.
  2. ערבבו ולשו היטב את כל רכיבי מלית הבשר עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. צרו 8 כדורים מהעיסה והניחו בצד למנוחה של 20 דקות.
  4. מילוי הפיתות:
  5. קחו חצי פיתה ושימו בה כדור בשר.
  6. מעכו את כדור הבשר עם הידיים כך שיימרח בצורה אחידה על פני הפיתה.
  7. מרחו את הפיתה מבחוץ בשמן זית.
  8. הצלייה במחבת פסים / פלנצ'ה:
  9. רססו מחבת פסים או פלנצ'ה בשמן וחממו על חום בינוני-נמוך.
  10. הניחו את חצאי הפיתות עם הצד החתוך כלפי מטה על המחבת החמה.
  11. צלו במשך 3 דקות, כדי שהחום יחדור לבשר.
  12. לאחר מכן, הפכו את הפיתות וצלו כ-4 דקות מכל צד, עד להשחמה קלה עם פסים.
  13. ההגשה:
  14. הוציאו את העראיס מהמחבת והמתינו דקה.
  15. חצו את חצאי הפיתות לרבעים.
  16. הגישו חם, לצד סלט מרענן וטחינה.
  17. הקפאה: ניתן להקפיא עראיס מוכנים ולחממם במיקרוגל או בטוסטר אובן.

מתכון של: ציפי פיחוביץ

בתיאבון!