רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
סיגר כבד לסוכות – מתכון מושלם בדיוק כמו באולמות
זמן הכנה: שעה דרגת קושי: בינוני
מתכון לעלי סיגר במילוי כבד עשיר וטעים, בדיוק כמו באולמות אירועים! מושלם לארוחת חג בסוכות, לאירוח או סתם לפינוק.
מצרכים:
- 1 חבילה עלי סיגר, מופשרים
- 500 גרם כבד עוף
- 2 בצלים גדולים, קצוצים
- 4 ביצים קשות
- 1 כף אריסה חריפה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- ¼ כפית צ'ילי גרוס
- שמן לטיגון
- דבק (להכין מקמח ומים)
להגשה:
- אבקת סוכר
- סירופ מייפל
סיגר כבד עוף פיקנטי ..כולל הסבר על הכשרת כבד וניקוי ..תומר תומס בשר ברמה אחרת
מתכונים נוספים
סיגר מתוק במילוי אגוזים מתכון מטורף
מלפוף – כרוב ממולא עם אורז ותבלינים
קציצות בשר ממולאות בטחינה על חציל קלוי – מתכון מושלם לסוכות
סיגרים במילוי כבד – לבשל עם רחל
אופן ההכנה:
-
מכינים את הכבד:
- מנקים את הכבדים וצולים על אש גלויה ברשת, עד שהם משחימים.
- ממשיכים לצלות את הכבדים על מחבת פסים עד שהם מבושלים גם מבפנים, או אופים בתנור עם נייר אפייה.
- מצננים את הכבדים.
-
מכינים את המלית:
- מטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות. שומרים את השמן.
- טוחנים את הכבדים הצלויים, הבצל המטוגן עם השמן, הביצים הקשות, האריסה והתבלינים במעבד מזון, עד לקבלת מרקם משחתי. טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים את המלית לשקית זילוף עם צנתר עגול, או פשוט גוזרים את קצה השקית.
-
ממלאים ומגלגלים:
- חוצים כל עלה סיגר לשניים.
- מזלפים פס מהמלית על כל חצי עיגול, ומשאירים שוליים.
- מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורת סיגר.
- מדביקים את קצה הסיגר בעזרת דבק מקמח ומים.
-
מטגנים ומגישים:
- מחממים שמן עמוק.
- מטגנים את הסיגרים עד להזהבה.
- מוציאים ומסננים את עודפי השמן.
- מפזרים אבקת סוכר וסירופ מייפל ומגישים.
טיפ: אפשר להקפיא את הסיגרים הממולאים עד 3 שבועות.
עלי סיגר – מנה מרשימה וקלה להכנה
עלי סיגר הם מנה מרשימה וקלה להכנה, המושלמת לכל אירוע ובמיוחד לסוכות. הם פריכים מבחוץ, טעימים ומשביעים, ומשתלבים נהדר עם מגוון מילויים. המתכון הזה קל להכנה ויביא את טעמי החג אליכם הביתה.
מתכון של סוניה סאני בן הרוש
הגב