עלי גפן ממולאים – מתכון קל ומעלף

עלי גפן ממולאים - מתכון קל ומעלף

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

עלי גפן ממולאים – מתכון קל ומעלף

זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: שעה וחצי דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

  • 2 צנצנות עלי גפן, מסוננות ושטופות

למילוי:

  • 1 כוס אורז בסמטי, מבושל למחצה
  • ½ ק"ג בשר טחון (טחון פעמיים, אפשר עם שומן כבש)
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 2 צרורות כוסברה, קצוצה
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
  • 1 כף כוסברה יבשה
  • מיץ מ-2 לימונים
  • ¼ כוס שמן זית

לרוטב:

  • 2 ½ כוסות מים חמימים
  • מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
  • מיץ מחצי לימון
  • שמן זית

מתכונים נוספים

אורז ירוק פרסי עם בשר – מתכון אותנטי וקל להכנה
מתכון לתבשיל עוף עם אורז בצל וגזר – ארוחה משפחתית קלה וטעימה
קרואסון מדפי אורז – מתכון ששבר את הרשת!

אופן ההכנה:

  1. מכינים את העלים:

    • מרפדים את תחתית סיר רחב בכמה עלי גפן.
    • מניחים את שאר עלי הגפן בסיר עם מים חמים, מרתיחים כ-10 דקות, מסננים ומצננים.
  2. מכינים את המילוי:

    • בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי המילוי: אורז, בשר טחון, פטרוזיליה, כוסברה, בצל, מלח, פלפל, כוסברה יבשה, מיץ לימון ושמן זית.
  3. ממלאים ומגלגלים:

    • מניחים מעט מהמילוי במרכז כל עלה גפן ומגלגלים לרולדה הדוקה.
    • מסדרים את עלי הגפן המגולגלים בצפיפות בסיר, על שכבת העלים שבתחתית.
  4. מכינים את הרוטב ומוסיפים:

    • מזלפים שמן זית בנדיבות על עלי הגפן המגולגלים. ניתן להוסיף גם פרוסות לימון.
    • בקערה, מערבבים את המים החמימים עם מלח, פלפל ומיץ מחצי לימון.
    • יוצקים את הרוטב על עלי הגפן. במידת הצורך, מוסיפים עוד מים רותחים עד שהנוזלים יגיעו לגובה העלים.
  5. מבשלים:

    • מניחים צלחת הפוכה על עלי הגפן כדי לשמור עליהם במקומם במהלך הבישול.
    • מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש לנמוכה ביותר.
    • מבשלים כשעה וחצי, או עד שרוב הנוזלים נספגים.

מתכון של שושנה בלינה