רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
עוגת שקדים וקוקוס ללא סוכר – המתכון המושלם לשמור על הגזרה (וגם ליהנות!)
זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: קל
מתכון לעוגת שקדים וקוקוס ללא סוכר, רכה, אוורירית ומלאת טעם. מושלמת למי שמחפש קינוח בריא וטעים, ללא רגשות אשם!
מצרכים:
- 3 ביצים, מופרדות
- 50 גרם חמאה (½ חבילה)
- 1 וחצי כפות חמאת קקאו
- ¼ כוס שמנת מתוקה
- 4 כפות סוכר סוויטאנגו (או ממתיק אחר)
- 1 ורבע כוסות קמח שקדים
- ½ כוס קוקוס
- 1 כף אבקת אפייה
- ¼ כוס שקדים פרוסים מולבנים
- ¼ כוס מי סודה
עוגת שקדים ללא קמח
מתכונים נוספים
עוגת שקדים אוורירית מתכון עסיסי במיוחד
מתכון לעוגת שמרים במילוי קקאו – רכה וטעימה
פונדנט שוקולד מריר ובלונדי – המתכון הסודי שמסעדות יוקרה לא רוצות שתכירו!
עוגת שקדים וקוקוס ללא גלוטן
אופן ההכנה:
- מכינים את הבלילה: ממיסים את החמאה עם חמאת הקקאו, השמנת המתוקה ו-3 כפות סוכר סוויטאנגו.
- בקערה, מערבבים את קמח השקדים, הקוקוס ואבקת האפייה.
- מוסיפים את תערובת החמאה המומסת לקערת המרכיבים היבשים. מערבבים היטב.
- מוסיפים את החלמונים לתערובת ומערבבים.
- בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם כף סוכר סוויטאנגו עד לקבלת קצף יציב.
- מקפלים את קצף החלבונים בעדינות לתוך תערובת העוגה, עד לקבלת תערובת אחידה.
- אופים את העוגה: משמנים תבנית אפייה. אם משתמשים בתבנית עם תחתית נשלפת, מפזרים את השקדים הפרוסים על התחתית. אם משתמשים בתבנית רגילה, מפזרים את השקדים מעל הבלילה לאחר היציקה.
- יוצקים את בלילת העוגה לתבנית.
- אופים בחום של 170 מעלות כ-20 דקות, או עד להזהבה.
בתאבון!
מתכון של שרית ברסקה
הגב