מתכון מנצח לקציצות עסיסיות ופתיתים זהובים בסיר אחד

מתכון מנצח לקציצות עסיסיות ופתיתים זהובים בסיר אחד

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2.3/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

קציצות בשר ופתיתים בסיר אחד

זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 35 דקות סה"כ: שעה ו-5 דקות

מרכיבים:

לקציצות:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 בצל, מגורר
  • 1 תפוח אדמה, מגורר
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 1/2 כוס פירורי לחם

לתבשיל:

  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 גזר, מגורר
  • 1 חבילת פתיתים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית כמון

אופן ההכנה:

  1. הכנת הקציצות: בקערה גדולה, ערבבו את כל מרכיבי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה. כסו את הקערה והניחו במקרר לחצי שעה.
  2. אפיית הקציצות: חממו תנור ל-200 מעלות. צרו קציצות בגודל הרצוי והניחו אותן על נייר אפייה. אפו בתנור במשך 20 דקות, או עד שהקציצות משחימות.
  3. הכנת התבשיל: בזמן שהקציצות נאפות, חממו מעט שמן בסיר רחב. הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד להזהבה. הוסיפו את הגזר המגורר וערבבו היטב.
  4. תיבול התבשיל: הוסיפו לסיר את הכורכום, המלח, הפלפל השחור, אבקת מרק העוף והכמון. ערבבו היטב.
  5. הוספת הפתיתים והקציצות: הוסיפו את הפתיתים לסיר וערבבו היטב. סדרו את הקציצות האפויות מעל הפתיתים.
  6. בישול התבשיל: הוסיפו לסיר 4 כוסות מים רותחים. הביאו לרתיחה, נערו את הסיר בעדינות והעבירו ללהבה הכי נמוכה. בשלו במשך 15 דקות, או עד שהפתיתים רכים והנוזלים נספגים.

הגישו חם ובתאבון!

מתכון של נאוה מלכה.