מתכון למוסקה חצילים – הכי טעימה שיש!

מתכון למוסקה חצילים - הכי טעימה שיש!

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3.7/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

מתכון למוסקה חצילים – הכי טעימה שיש!

זמן הכנה: שעה ו-15 דקות דרגת קושי: קלה

מצרכים:

  • 2 חצילים מאורכים
  • 2 תפוחי אדמה
  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוסברה קצוצה
  • 1 קמצוץ עלי מרווה
  • 1 כפית אריסה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שומשום
  • 1 ביצה

מוסקה חצילים "במטבח עם אמא" עם אבי ביטון

מתכונים נוספים

כל מה שצריך לדעת על חצילים
סלט חצילים ופלפלים קלויים – מתכון קל וטעים
מתכון לפלפלים ממולאים – טעים כמו של אמא

מתכון למוסקה חצילים של איילת הירשמן – פודי

אופן ההכנה:

  1. הכנת החצילים: נחתוך את החצילים לפרוסות בעובי בינוני. נמרח את פרוסות החצילים בשמן זית ונכניס לתנור להשחמה קלה.
  2. הכנת הפירה: נרתיח את תפוחי האדמה עד לריכוך. נמעך לפירה ונוסיף אריסה מתוקה, כוסברה קצוצה, מלח ופלפל שחור.
  3. הכנת הבשר: נחמם שמן זית במחבת. נוסיף את הבצל הקצוץ, שום כתוש ועלי מרווה. נטגן עד להזהבה. נוסיף את הבשר הטחון, מלח ופלפל שחור. נטגן עד שהבשר מוכן.
  4. הרכבת המוסקה: בתבנית, נניח את פרוסות החצילים בצורת מניפה, כך שיכסו את התחתית והדפנות. נמרח שכבה של פירה על החצילים. מעל הפירה, נניח את תערובת הבשר. נסגור את המוסקה עם שכבה נוספת של פירה. נאסוף את פרוסות החצילים ונסגור אותן מעל המלית.
  5. אפייה: נמרח את המוסקה בחלמון ביצה ונפזר שומשום. נאפה בתנור שחומם מראש ל-160-180 מעלות צלזיוס במשך 45 דקות.
  6. הגשה: נגיש חם, מומלץ לסחוט מעט לימון מעל.

טיפים:

  • ניתן להשתמש בבשר טחון מעורב (בקר וכבש) לקבלת טעם עשיר יותר.
  • ניתן להוסיף ירקות נוספים למלית, כמו פטריות או גמבה.
  • ניתן להוסיף גבינה צהובה מגוררת מעל המוסקה לפני האפייה.

מוסקה חצילים היא מנה קלאסית ואהובה, המשלבת טעמים עשירים ומנחמים. המתכון קל להכנה ומתאים לארוחה משפחתית או לאירוח חגיגי.

מקורות המוסקה:

המוסקה היא מאכל שמקורו במטבח היווני, אך היא נפוצה גם במטבחים אחרים במזרח התיכון ובבלקן. הגרסה הקלאסית של המוסקה כוללת שכבות של חצילים מטוגנים, בשר טחון ברוטב בשמל וגבינה מגוררת. עם השנים, התפתחו וריאציות שונות של המוסקה, עם תוספות שונות כמו תפוחי אדמה, גבינות שונות ועשבי תיבול.

יתרונות תזונתיים:

מוסקה חצילים היא מנה מזינה ועשירה בערכים תזונתיים. החצילים הם מקור טוב לסיבים תזונתיים ולנוגדי חמצון. הבשר הטחון מספק חלבון ובריא למערכת החיסון, ותפוחי האדמה הם מקור טוב לפחמימות ואנרגיה.

מתכון של ורד ולר