לשון בקר ברוטב פטריות עשיר – תבשיל חורפי מושלם

לשון בקר ברוטב פטריות עשיר - תבשיל חורפי מושלם

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

1/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

לשון בקר ברוטב פטריות עשיר – תבשיל חורפי מושלם

זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: כשעתיים וחצי דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 1 לשון בקר
  • 2 סלסילות פטריות, חתוכות לפרוסות עבות (500 גרם)
  • 2 בצלים, חתוכים לרצועות
  • 3 כפות שמן
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 4 עלי דפנה
  • 1 שקית רוטב פטריות (28 גרם)
  • קורט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום

מתכון ללשון בקר של אימא ג’ולי של משה שגב – פודי

מתכונים נוספים

צלי בקר ופטריות ברוטב מתכון חגיגי
קציצות בשר עסיסיות עם ירקות – מתכון מנצח לכל המשפחה
איך להכין לחמניות שום – מתכון מנצח לכל המשפחה

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הלשון:

    • בסיר גדול, מבשלים את הלשון במים רותחים כשעתיים, או עד שהיא רכה.
    • מוציאים את הלשון מהסיר, מצננים ומקלפים את הקרום הלבן.
    • פורסים את הלשון לפרוסות.
  2. מכינים את רוטב הפטריות:

    • מחממים שמן בסוטאז' גדול ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.
    • מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.
    • מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח, פלפל, כורכום ועלי דפנה ומערבבים כ-2 דקות.
    • מוסיפים את רוטב הפטריות ו-2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את הלשון ומבשלים:

    • מסדרים את פרוסות הלשון ברוטב.
    • מנמיכים את האש ומבשלים עד שהלשון סופגת את טעמי הרוטב והופכת רכה עוד יותר.

מתכון של דורית אלישע