לזניה בשרית ביתית ועשירה – מתכון מנצח

לזניה בשרית ביתית ועשירה - מתכון מנצח

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

לזניה בשר ביתית ועשירה – מתכון מנצח

זמן הכנה: שעה ו-30 דקות דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

  • 1 חבילה דפי לזניה (400 גרם)
  • 2 חצילים
  • 2 תפוחי אדמה
  • שמן זית
  • 1 בצל (גדול)
  • 700 גרם בשר טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף רסק עגבניות
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 בקבוק מחית עגבניות (185 גרם)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1½ כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 כוסות מים רותחים
  • טימין טרי

לזניה בשרית

מתכונים נוספים

לזניה חלבית מטריפה של אורית לוי
לזניה חלבית מטריפה של אורית לוי
גוזגיזה מבצק מושלם ב-4 מרכיבים – מתכון קל ומהיר

לזניה בשרית טעימה וקלה לבכנה ב-10 דקות עבודה!

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הירקות:

    • חותכים את החצילים לפרוסות לאורכם.
    • מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות.
    • מברישים את הירקות בשמן זית, ממליחים ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות טורבו עד ריכוך קל (כ-20 דקות).
  2. מכינים את הבשר:

    • מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עד להזהבה.
    • מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים תוך ערבוב עד שמאפיר.
    • מתבלים במלח, פלפל שחור ורסק עגבניות ומטגנים עד שאין נוזלים.
  3. מכינים את רוטב העגבניות:

    • מערבבים בקערה שמן זית, מחית עגבניות, רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור ומים רותחים.
  4. מרכיבים את הלזניה:

    • יוצקים 2 מצקות רוטב לתבנית.
    • מסדרים שכבה של דפי לזניה, חצי מכמות הבשר, פרוסות חצילים ותפוחי אדמה.
    • חוזרים על השכבות: דפי לזניה, בשר, חצילים ותפוחי אדמה.
    • מסיימים בשכבה של דפי לזניה.
    • מסדרים מעל עיגולי עגבניות ויוצקים את יתרת הרוטב.
    • מכסים בנייר אפייה מקומט שהורטב במים ומעליו נייר כסף.
  5. אופים את הלזניה:

    • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו למשך שעה.
    • מסירים את נייר הכסף, מפזרים טימין טרי ואופים עוד 5 דקות.

מתכון של מלי מאירוב