רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
מרכיבים
- 3 קישואים
- 3 תפוחי אדמה
- 3 גזר
- צרור פיטרוזליה
- 5 ביצים
- 1 כוס פירורי לחם
- קורט מלח
- פלפל שחור
- אופן הכנה מופיע בהמשך.
ערוק – לביבות ירק עיראקיות מטוגנות/אפויות פשוט חלום!
מתכונים נוספים
לביבות תפו"א מטוגנות מתכון מעלף
לביבות גבינה מלוחות מתכון של פעם בחיים
לחמניות יוגורט משגעות ב-3 דקות
קציצות ירק/לביבות/עיג׳ה/לטקס לא משנה השם העיקר שתכינו
הדרה מבשלת – קציצות ירק עירקיות – ערוק
שלבי הכנה
-
מגרדים את הירקות בפומפייה דק דק וסוחטים נוזלים.
-
מוסיפים פירורי לחם, ביצים, מלח ופלפל שחור לפי טעם ומערבבים הכל יחד.
-
מזלפים במחבת שמן כשני סנטימטרים (עדיף מחבת משיש).
-
מחממים את השמן, מכינים קציצות ומטגנים משני הצדדים עד השחמה.
מתכון של טלי מזור.
לביבות ירק עיראקיות: פינוק טעים, קל ומהיר להכנה!
הקדמה:
לביבות ירק עיראקיות הן מאכל אהוב במטבח העיראקי, ופינוק טעים לכל אירוע. הן עשויות מתערובת של ירקות טריים, קמח, תבלינים ועשבי תיבול, מטוגנות עד להזהבה ומוגשות עם מגוון רטבים.
במתכון זה, נלמד להכין לביבות ירק עיראקיות קלאסיות עם תערובת של תפוחי אדמה, גזר, בצל, פטרוזיליה וקינמון, שיתנו להן טעם עשיר ומיוחד.
למה כדאי להכין לביבות ירק עיראקיות?
- טעימות מאוד: לביבות ירק עיראקיות הן פינוק טעים וקראנצ'י שילדים ומבוגרים כאחד ייהנו ממנו.
- קל ומהיר להכנה: המתכון הזה פשוט יחסית ודורש רק כמה מרכיבים בסיסיים.
- בריאות: לביבות ירק עיראקיות עשויות מירקות טריים ומכילות כמות נמוכה יחסית של שמן.
- ניתנות לגיוון: ניתן להוסיף ללביבות ירקות נוספים, תבלינים ועשבי תיבול לפי הטעם.
- מתאימות לכל אירוע: לביבות ירק עיראקיות הן מנה נהדרת לארוחת צהריים קלה, נשנוש בין הארוחות או כמתאבן.
שאלות ותשובות:
ש: אילו מרכיבים אני צריך/ה?
ת: המרכיבים הבסיסיים ללביבות ירק עיראקיות הם תפוחי אדמה, גזר, בצל, פטרוזיליה, קמח, תבלינים ועשבי תיבול.
ש: האם ניתן להחליף את תפוחי האדמה?
ת: כן, ניתן להחליף את תפוחי האדמה בקישואים או בטטות.
ש: איזה שמן מומלץ לטיגון?
ת: מומלץ להשתמש בשמן חמניות או שמן קנולה לטיגון.
ש: איך יודעים שהלביבות מוכנות?
ת: הלביבות מוכנות כשהן מזהיבות מכל הצדדים ופריכות.
טיפים נוספים:
- השתמשו בירקות טריים ואיכותיים.
- סחטו היטב את תפוחי האדמה המגוררים כדי להסיר עודפי נוזלים.
- תבלו את הלביבות לפי הטעם.
- טגנו את הלביבות בשמן חם אך לא רותח.
- סננו את הלביבות על נייר סופג לאחר הטיגון.
- הגישו את הלביבות חמות עם רוטב יוגורט, טחינה או סלסה.
אני בטוח/ה שתהנו מהכנת הלביבות המטריפות הללו ותיהנו מהטעם המיוחד והמרענן שלהן!
הגב