המתכון הכי מהיר לאסאדו בתנור לפני כניסת שבת!

המתכון הכי מהיר לאסאדו בתנור לפני כניסת שבת!

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

1.5/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

אסאדו בתנור שיימס לכם בפה! (המתכון הסודי של סבתא נחשף!)

זמן הכנה: 10 דקות + 4-5 שעות אפייה דרגת קושי: קל

מתכון לאסאדו בתנור, רך, נימוח וטעים בטירוף! קל להכנה ומושלם לארוחת שבת, חג או כל אירוע מיוחד.

מצרכים:

  • 3 ק"ג אסאדו, חתוך לקוביות בגודל 5-6 ס"מ (עם עצם)
  • 2-3 כפות שמן זית / קנולה (לשימון הבשר)
  • 2 בצלים לבנים גדולים, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 2 בצלים אדומים, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 4-5 גזרים בינוניים, קלופים
  • 4-5 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחצויים
  • 2 ראשי שום, שלמים וקלופים
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 שורש סלרי
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות גדושות תבלין "על האש"
  • 4-5 ענפי רוזמרין
  • 1 בקבוק סיידר תפוחים
  • ½ כוס מים
  • 2-3 כפות שמן זית / קנולה (לשימון התבנית)

אסאדו בתנור – מתכון ליגה!! | קל בטירוף, עסיסי וטעים!!

מתכונים נוספים

מתכון קל לאסאדו ארגנטינאי בסיר שכל אחד יכול להכין!
שכחו מהבישול הארוך! אסאדו בתנור רך ונימוח ב-3 שלבים פשוטים!
פאי תפוחים קסום שישדרג לכם את השבת!

אסדו בתנור

אופן ההכנה:

  1. מכינים את התנור והתבנית:

    • מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו.
    • מרפדים תבנית אפייה גדולה (רצוי בגודל תבנית התנור) בנייר כסף, עם שוליים רחבים.
    • משמנים את התבנית במעט שמן זית / קנולה.
  2. מסדרים את הירקות:

    • מסדרים את כל הירקות בתבנית בשכבה אחת: בצל לבן ואדום, גזרים, תפוחי אדמה, שיני שום, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי.
    • מפזרים מעל את ענפי הרוזמרין.
    • מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.
  3. מתבלים את הבשר:

    • בקערה גדולה, מניחים את קוביות האסאדו.
    • מוסיפים שמן זית / קנולה, מלח, פלפל שחור ותבלין "על האש".
    • מערבבים היטב ומעסים את הבשר בתבלינים.
  4. אופים את האסאדו:

    • מסדרים את קוביות האסאדו המתובלות מעל הירקות בתבנית.
    • יוצקים את הסיידר והמים מהצדדים.
    • מכסים את התבנית בנייר כסף.
    • אופים בתנור במשך 4-5 שעות, עד שהבשר רך ונימוח.

טיפ: ניתן להוסיף למנה ירקות נוספים כמו בטטה, סלק, ארטישוק ירושלמי או פטריות.

אסאדו בתנור – ארוחה מושלמת לשבת

אסאדו בתנור הוא ארוחה מושלמת לשבת או חג, המשלבת בשר עסיסי עם ירקות שורש צלויים בתנור. המתכון הזה קל להכנה, טעים בטירוף ומשאיר את המטבח נקי (יחסית). הוא מושלם גם לאירוח ולארוחות חגיגיות.

אסאדו – נתח בשר עשיר בטעם:

אסאדו הוא נתח בשר עשיר בטעם שמתאים במיוחד לבישול ארוך בתנור. הוא מכיל שומן שנמס במהלך האפייה ומעניק לבשר טעם עסיסי ומיוחד.

ירקות שורש – תוספת מושלמת לאסאדו:

ירקות שורש כמו תפוחי אדמה, בטטות, בצל וגזר משתלבים נהדר עם אסאדו בתנור. הם סופגים את טעמי הבשר והתבלינים והופכים לרכות ומתקתקות.

יתרונות תזונתיים:

אסאדו הוא מקור מצוין לחלבון איכותי, ברזל ויטמינים מקבוצת B. ירקות שורש הם מקור טוב לפחמימות, סיבים תזונתיים ויטמינים נוספים.

גיוון והתאמה אישית:

ניתן לגוון את המתכון על ידי הוספת ירקות נוספים כמו בטטה, סלק, ארטישוק ירושלמי או פטריות. ניתן גם להשתמש בתבלינים ועשבי תיבול שונים לפי הטעם.

מתכון של סבתא לאה