בצל ממולא אורז ובשר מתכון נדיר

בצל ממולא אורז ובשר מתכון נדיר

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

1.7/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

בצלים ממולאים בבשר ועשבי תיבול ברוטב רימונים וסילאן

זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: כשעתיים

מצרכים:

  • 5-6 בצלים בינוניים
  • שמן זית

למילוי:

  • 1 כוס אורז עגול (חצי מבושל)
  • 1 חופן כוסברה קצוצה
  • 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 חופן שמיר קצוץ
  • 2-4 עלי נענע קצוצים
  • ½ קילו בשר טרי טחון
  • קורט מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • כמון לפי הטעם
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כף רכז רימונים

לרוטב:

  • 3 כוסות ציר בקר (או מים)
  • 3 כפות רכז רימונים
  • 3 כפות סילאן
  • מעט דבש

אופן ההכנה:

  1. חורצים את הבצלים עד למרכזם ומבשלים בסיר עם מים רותחים כ-25 דקות, עד לריכוך.
  2. שוטפים את הבצלים במים קרים ומפרידים בעדינות את הגלדים.
  3. מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה.
  4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת.
  5. ממלאים כל גלד בצל בתערובת המילוי.
  6. מסדרים את הבצלים הממולאים בסיר, יוצקים מעל את הרוטב ומכסים את הבצלים.
  7. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
  8. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים עד להשחמה.

טיפ: ניתן להוסיף את שאריות הבצל הקטנות לתחתית הסיר או לתערובת המילוי.

מתכון של גלית בן אהרון.