אפונה ברוטב עגבניות מתכון מעלף

אפונה ברוטב עגבניות מתכון משגע

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2.7/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

אפונה ברוטב עגבניות (מתכון של הילה)

זמן הכנה: כ-30 דקות

מרכיבים:

  • חצי שקית (כ-300 גרם) אפונה קפואה
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 1-2 עגבניות בינוניות, קצוצות
  • 1-2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף שמן לטיגון
  • 1.5 כוסות מים
  • תבלינים: פפריקה מתוקה, מלח, כמון, כורכום (לפי הטעם)

מתכונים נוספים

קציצות עוף ואפונה מתכון טעים במיוחד
קציצות ירק אפויות פריכות וטעימות
קציצות עוף מטוגנות מתכון של פעם בחיים

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל: מחממים את השמן במחבת על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך והופך לשקוף.
  2. מוסיפים עגבניות ותבלינים: מוסיפים את העגבניות הקצוצות למחבת ומערבבים. מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח, כמון וכורכום לפי הטעם. מבשלים יחד עוד כ-5 דקות, עד שהעגבניות מתרככות.
  3. מוסיפים רסק עגבניות ומים: מוסיפים את רסק העגבניות והמים למחבת. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים אפונה ומבשלים: מוסיפים את האפונה הקפואה למחבת. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15-20 דקות, או עד שהאפונה מתרככת והרוטב מסמיך מעט. אם הרוטב מסמיך מדי במהלך הבישול, ניתן להוסיף עוד חצי כוס מים.
  5. מגישים: מגישים חם כתוספת או כעיקרית צמחונית.

בתאבון!

מתכון של הילה ליברטי.