רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
מרכיבים
2-3 ק"ג בשר אסאדו חתוך
4 בצלים
10-15 שיני שום
4 תפוחי אדמה קטנים לבנים
1 בטטה
1 גזר
1 קופסאת פטריות טריות
2 אריזות ערמונים קלופים
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מים
2 כפות גריל עוף
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/4 כפית בזיליקום יבש(אפשרי)
אסאדו צלוי עם ירקות שורש – חן במטבח
מתכונים נוספים
אסאדו בתנור מתכון משגע
אסאדו בתנור עם תפוחי אדמה מתכון חגיגי
כרוב ממולא בשר ואורז מתכון של פעם
אופן ההכנה
1. מקלפים וחותכים 2 בצלים לפרוסות ו-2 לרבעים.
2. מקלפים וחותכים את שאר הירקות לחתיכות גדולות ושמים את כל הירקות בקערה.
3. את הפטריות, מורידים את הרגל, מקלפים ומוסיפים לקערה.
4. מערבבים את התבלינים עם שמן ומים ושופכים על הירקות ומערבבים הייטב.
5. מעבירים את הירקות (כרגע בלי הנוזלים) לסיר שמתאים לתנור או לתבנית מתאימה.
6. שמים את נתחי האסאדו בקערה עם התבלינים ומערבבים.
7. מסדרים את האסאדו מעל פרוסות הבצל ובמקביל לשאר הירקות ושופכים את הנוזל לסיר.
8. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות כ-10 דקות ולאחר מכן סוגרים את המכסה, מורידים לחום של 160-170 ומשאירים בתנור 3-4 שעות.
מתכון של זהר מנדל.
הגב