אורז פרסי עם תפוחי אדמה – מתכון לסוכות

אורז פרסי עם תפוחי אדמה - מתכון לסוכות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

4.3/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

אורז פרסי עם תפוחי אדמה – מתכון לסוכות

זמן הכנה: שעה דרגת קושי: קל

מתכון לאורז פרסי עם תפוחי אדמה, תוספת טעימה וקלה להכנה, המושלמת לארוחת חג בסוכות!

מצרכים:

  • 2 תפוחי אדמה אדומים, בגודל בינוני
  • 3 כפות שמן קנולה
  • ½ כפית כורכום
  • ¼ כפית אבקת קארי
  • קורט מלח
  • 2 ½ כוסות אורז בסמטי (או פרסי)
  • 1 כף מלח (למי בישול האורז)
  • 2 כפות שמן קנולה
  • ½ כוס מים רותחים
  • ½ כפית מלח (לערבוב עם המים הרותחים)

אורז פרסי עם תפוחי אדמה זהובים ופריכים

מתכונים נוספים

אורז ירוק פרסי עם בשר – מתכון אותנטי וקל להכנה
אורז בסמטי ירוק עם תפוחי אדמה מתכון פרסי משגע
סלט בריאות – מתכון קל ומרענן לסוכות

מתכון לאורז פרסי עם תפוחי אדמה פריכים וזהובים של ישראל ותמרה אהרוני – פודי

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את האורז:

    • מרתיחים 2 ליטר מים בסיר גדול. מוסיפים את המלח והאורז.
    • מבשלים במשך כ-8 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהאורז רך חלקית.
    • מסננים את האורז ושוטפים במים קרים.
    • מוסיפים כף שמן לאורז ומערבבים.
  2. מכינים את תפוחי האדמה:

    • קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
    • מחממים 3 כפות שמן בסיר רחב (קוטר 24 ס"מ).
    • מטגנים את תפוחי האדמה עד להזהבה משני הצדדים.
    • מפזרים מעל את הכורכום, אבקת הקארי וקורט מלח.
  3. מבשלים את האורז עם תפוחי האדמה:

    • מוסיפים את האורז לסיר ומיישרים.
    • מערבבים ½ כוס מים רותחים עם ½ כפית מלח וכף שמן.
    • יוצקים את תערובת המים בהדרגה מעל האורז.
    • מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך כ-30 דקות, עד שהאורז רך וסופג את כל הנוזלים.

טיפ: ניתן להוסיף למתכון צימוקים ואגוזים קלויים לקראת סוף הבישול.

אורז פרסי – תוספת טעימה ומזינה

אורז פרסי הוא תוספת טעימה ומזינה המושלמת למגוון מנות. הוא קל להכנה ומשתלב נהדר עם בשר, עוף ודגים. המתכון הזה משלב אורז פרסי עם תפוחי אדמה מטוגנים ליצירת תוספת מיוחדת במינה.

מתכון של מאיה פפיסמדוב