ריבועי עוגת גבינה אפויה – מתכון מושלם

ריבועי עוגת גבינה אפויה - מתכון מושלם

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2.2/5 - למתכון דירוג של 10 חובבי בישול

ריבועי עוגת גבינה אפויה עם בצק שמרים – מתכון מושלם

זמן הכנה: 30 דקות זמן אפייה: 50 דקות דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

לבצק שמרים:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 חבילת חמאה (200 גרם)
  • 2 חלמונים
  • 2 כפיות סוכר
  • 1.5 כפות שמרים
  • ½ כוס מים

למילוי:

  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 ק"ג גבינה 5%
  • 5 שקיות סוכר וניל (50 גרם)
  • 5 כפות קמח
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • 3 ביצים
  • 200 מ"ל גיל / לבן / אשל / שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק:

    • מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
    • מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
  2. מרכיבים את העוגה:

    • משטחים חצי מהבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
    • בקערה נפרדת, מערבבים את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
    • יוצקים את המילוי על הבצק שבתבנית.
    • מרדדים את החצי השני של הבצק ומניחים אותו מעל המילוי. ניתן גם לקפל את הבצק מעל המילוי.
  3. אופים:

    • אופים בתנור שחומם מראש ל-150-160 מעלות למשך 15 דקות ללא כיסוי.
    • מכסים את העוגה בנייר כסף וממשיכים לאפות עד שהאמצע עולה יפה.
    • מסירים את נייר הכסף ואופים עד להזהבה (סה"כ כ-50 דקות).

מתכון של נעמי שושן והודיה בוטון