רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
זמן הכנה: 15 דקות + 4 שעות קירור בצק + שעה סינון גבינה + 20 דקות אפייה דרגת קושי: קל
מצרכים:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- 150 גרם חמאה/מחמאה/מרגרינה, חתוכה לקוביות
- 3 ביצים
- 1 כוס מים פושרים
למילוי:
- 1 חבילה גבינת טוב טעם
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 500 גרם גבינה לבנה 5%, מסוננת במשך שעה
- 1 כוס סוכר
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כף תמצית וניל
צמת שמרים גבינה
מתכונים נוספים
המתכון המנצח: עוגת גבינה אפויה קרין גורן
עוגת גבינה דיאטטית אפויה: מתכון קל
מוס גבינה ולוטוס משגע לשבועות
אופן הכנה:
- הכנת הבצק: בקערה קטנה, ערבבו את השמרים עם המים הפושרים והניחו בצד ל-5 דקות. בקערת המיקסר, ערבבו את הקמח והסוכר. הוסיפו את תערובת השמרים, הביצים והחמאה ולשו במשך 10 דקות. הכניסו את הבצק למקרר ל-4 שעות לפחות.
- סינון הגבינה: בינתיים, סננו את הגבינה הלבנה בעזרת חיתול בד במשך שעה.
- הכנת המלית: בקערה, ערבבו היטב את כל מרכיבי המלית (כולל הגבינה המסוננת).
- הרכבת הרולדות: חלקו את הבצק ל-5 או 6 חלקים. רדדו כל חלק למלבן. הניחו כמות נדיבה של מלית במרכז המלבן. חתכו חריצים בצידי המלבן וקפלו את השוליים מעל המלית ליצירת רולדה.
- אפייה: הניחו את הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מרחו ביצה טרופה על הרולדות. אפו בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-20 דקות, עד להזהבה.
מתכון של צפנת קורדובה.
הגב