קובה חמוסטה ביתית – מתכון מסורתי מנצח

קובה חמוסטה ביתית - מתכון מסורתי מנצח

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2.2/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

קובה חמוסטה ביתית – מתכון מסורתי מנצח

זמן הכנה: שעה דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

לקובה:

  • 2 כוסות בורגול דק
  • כוס סולת
  • מלח
  • מעט כורכום

למילוי:

  • 350 גרם בשר טחון (אפשר לטגן מראש או להשאיר חי)
  • 1 בצל (מגורר וסחוט מנוזלים)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • בהרט

למרק:

  • 1 בצל (קצוץ דק)
  • 2 שיני שום (קצוצות דק)
  • ½ צרור כוסברה
  • 3 עלי מנגולד קצוצים
  • גבעולי כרפס קצוצים
  • מספר עלי נענע קצוצים
  • דלעת (חתוכה לקוביות)
  • קישואים (חתוכים לקוביות)
  • מיץ מ-3 לימונים
  • מלח
  • כורכום
  • אבקת מרק עוף

קובה חמוסטה מתכון מנצח

מתכונים נוספים

קובה חמוסטה מתכון מעלף
קובה סלק מושלם כשר לפסח
מוקפץ נודלס עם עוף – ארוחה מהירה ב-20 דקות

מתכון לקובה חמוסטה במילוי עשיר

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק לקובה:

    • משרים את הבורגול במים (כ-2 ס"מ מעל גובה הבורגול) למשך 20 דקות.
    • מסננים את הבורגול וסוחטים היטב.
    • מוסיפים את הסולת, המלח והכורכום ומערבבים היטב עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
    • מניחים את הבצק בצד למנוחה של כחצי שעה.
  2. מכינים את המילוי:

    • מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.
  3. מכינים את הקובות:

    • מרטיבים את הידיים במים.
    • לוקחים כמות קטנה מהבצק ומשטחים אותה על כף היד.
    • מניחים במרכז הבצק מעט מהמילוי וסוגרים היטב לצורת קובה.
    • משטחים מעט את הקובה בעזרת הידיים.
  4. מכינים את המרק:

    • מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה ומוסיפים את השום.
    • מוסיפים את קוביות הדלעת והקישואים ומטגנים עוד מספר דקות.
    • מוסיפים את הירק הקצוץ (כוסברה, מנגולד, כרפס ונענע) ומטגנים עוד כדקה.
    • מוסיפים מים לסיר ומביאים לרתיחה.
    • מתבלים את המרק במלח, כורכום ואבקת מרק עוף.
    • מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות, או עד שהירקות מתרככים.
  5. מוסיפים את הקובות למרק:

    • מוסיפים את הקובות למרק ומבשלים כ-20 דקות נוספות, או עד שהקובות צפות ועולות למעלה.
    • מוסיפים את מיץ הלימון ומגישים חם.

מתכון של כרמית דהאן