פרעצל בייגל מתכון שחייבים להכין

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

פרעצל בייגל מתכון שחייבים להכין

פרעצל בייגל מתכון של שרה יוסף נקרא גם בייגל רומני.

מצרכים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1 כף מלח
2 וחצי כוסות מים בכוס חד פעמי חם
אין בבצק שמן
לקישוט
סיר עם מים (חצי סיר)
2 כפות סודה לשתיה
4 כפות סילאן
שומשום
אפשר להכין את הבצק בלילה ולהכניס למקרר עד הבוקר
להכין את הבצק עם מים מהברז או להכין עם מים פושרים ולהתפיח על השיש
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
סלט טבולה מתכון מהמם
פאי לימון עם מרנג מתכון משגע
פטריות ממולאות ומוקרמות של השף תומר תומס – מנה מושחתת ומפנקת

בייגלה רומני הלוחשת לאוכל:

אופן ההכנה
1. לשים בקערה שמרים סוכר ועוד מים ולהמתין 10 דקות .
2. להוסיף את שאר המצרכים וללוש לקבלת בצק נעים שלא יהיה רך ולא קשה .
3. להתפיח פעמיים .
4. לחלק ל14 כדורים ולתת לנוח כמה דקות .
5. לעשות צורה של בייגלה אפשר צמה או פשוט עגול .
6. להרתיח מים,סודה לשתיה וסילאן .
7. לקחת בייגלה ולטבול בסיר ולהוציא עם כף מחוררת ולהניח בתבנית התנור על נייר אפיה ,אפשר לפזר שומשום או בלי .
8. לחמם תנור טורבו על 200 מעלות ולאפות עד לקבלת צבע חום.
בהצלחה ❤️ .

פרעצל רך וקראנצ'י של סבתא לאה

פרעצל בייגל מתכון

מצרכים:

לבישול הפרעצל:
ליטר מים.
2 כפות סילאן או 2 כפות דבש.
2 כפות סודה לשתייה + כפית מים מעורבבים יחדיו.
לבצק הפרעצל
קילו קמח מנופה או קילו קמח לחם מנופה.
3 כפיות שמרים יבשים.
3 כפות סוכר או 3 כפות סוכר חום בהיר (דמררה).
3/4 כוס שמן קנולה.
2 כוסות מים פושרים.
כף מחוקה מלח.
לקישוט הפרעצל
1 ביצה טרופה.
שומשום או מלח גס.

אופן הכנה:

1. בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, שמרים, סוכר ומערבבים היטב במיקסר או בצורה ידנית (אני מערבבת בצורה ידנית ככה לא מתעופף לי הקמח לכל הכיוונים).
2. מוסיפים את השמן והמים הפושרים ומתחילים ללוש את הבצק עד שהוא מתאחד ואז מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 8 דקות.
3. מכסים ומניחים לבצק לתפוח במשך עשרים דקות, עד שהבצק מעט תופח (הבצק לא צריך להכפיל את נפחו).
4. מחלקים את הבצק ל- 15 כדורים שווים (כדי שהעיגולים יהיו שווים עשו זאת בעזרת חצי כוס אוניברסלית, פשוט מלאו את החצי כוס בבצק הוציאו וגלגלו לכדור חלק, ככה כל העיגולים יהיו שווים).
5. יוצרים נחשים ארוכים ועושים את צורת הפרעצל (יש לעצב את הנחש לצורת ע בכתיב, מסובבים את הצטלבות הבצק פעם נוספת ומהדקים את הקצוות אל התחתית המעוגלת, מקווה שהבנתם).
6. שמים את הפרעצל המוכנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה לתפיחה קלה במשך רבע שעה (שוב לא להכפלת הנפח).
7. בסיר עמוק ורחב שוליים, מרתיחים את ליטר המים, מערבבים לתוך כוס את הסילאן או הדבש עם 2 כפות סודה לשתייה מעורבבים בכפית מים ומוסיפים לסיר לפני רתיחת המים.
8. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
9. מבשלים את הפרעצל בתוך המים במשך 20 שניות ומניחים אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום בנדיבות ואופים במשך 16 דקות עד להזהבה.
10. מגישים חם עם חמאה.
11. טיפים: ממליצה כאשר הפרעצל יוצאים מהתנור כסו אותם בעודם חמים בניילון נצמד ככה הם ישארו רכים (אני מאחדת את כל ה-15 הפרעצל לתבנית אחת ומכסה בניילון).
12. הפרעצל טעימים ביום ההכנה, ניתן להקפיא עד שבוע, מפשירים ומחממים בתנור חם מספר דקות להחזרת הפריכות.
13. אפשר לפזר מלבד השומשום קצח, זעתר או כל אחד מה שהוא אוהב.
14. לא לוותר על בישול הפרעצל.
בתיאבון! אז… כנסו למטבח וספרו איך היה.