סלמון אפוי ברוטב אסייתי שיגרום לכם להתאהב בדגים מחדש!

פילה סלמון אפוי בתנור ברוטב אסייתי מתכון אותנטי
דרגו את המתכון

פילה סלמון אפוי בתנור ברוטב אסייתי מתכון אותנטי

זמן הכנה: 30 דקות + חצי שעה עד שעה השרייה דרגת קושי: קל

מתכון לפילה סלמון אפוי בתנור ברוטב אסייתי עשיר ומלא טעם. מושלם לארוחה מהירה וקלה, עם מינימום כלים!

מצרכים:

  • 4 חתיכות פילה סלמון נקי מעור
  • 3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
  • 2 כפות רוטב ספייסי צ'ילי של אסם (מהסדרה האסייתית)
  • 1 כף סילאן
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית שמן שומשום (לא חובה)
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית צילי גרוס
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • מיץ מחצי לימון

לקישוט:

  • 1 חופן כוסברה ופטרוזיליה, קצוצים

פילה סלמון בתנור ברוטב אסיאתי

מתכונים נוספים

דג אמנון מטוגן במרינדה מושלמת – חגיגה של טעמים לסוכות
פילה אמנון בתנור עם תפוחי אדמה – מתכון מושלם לארוחת ערב
מתכון לעוגה טירמיסו איטלקית מושלמת

אופן ההכנה:

  1. משרים את הדג: שוטפים היטב את נתחי הסלמון. מניחים בקערה, מפזרים מעט מלח וסוחטים מעל מיץ לימון. משהים לחצי שעה, שוטפים שוב ומייבשים.
  2. מכינים את הרוטב: בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב (למעט עשבי התיבול לקישוט).
  3. משרים את הדג ברוטב: מוסיפים את נתחי הסלמון לקערת הרוטב, מצפים היטב מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שעה לספיגת טעמים.
  4. אופים את הדג: מעבירים את נתחי הסלמון לתבנית אפייה חד פעמית. יוצקים מעל את הרוטב שנותר בקערה. מפזרים כוסברה ופטרוזיליה קצוצים.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (רצוי טורבו) כ-20 דקות, עד שהדג אפוי והרוטב מצטמצם מעט. חשוב: לא לכסות את התבנית.
    • טיפ: לאחר כ-10 דקות אפייה, מומלץ להוציא את התבנית מהתנור ובעזרת כף, לצקת מעט מהרוטב שבתבנית על נתחי הדג.

בתאבון!

מתכון של סוניה סאני בן הרוש