פילה סלמון אפוי בתנור ברוטב אסייתי מתכון אותנטי
זמן הכנה: 30 דקות + חצי שעה עד שעה השרייה דרגת קושי: קל
מתכון לפילה סלמון אפוי בתנור ברוטב אסייתי עשיר ומלא טעם. מושלם לארוחה מהירה וקלה, עם מינימום כלים!
מצרכים:
- 4 חתיכות פילה סלמון נקי מעור
- 3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
- 2 כפות רוטב ספייסי צ'ילי של אסם (מהסדרה האסייתית)
- 1 כף סילאן
- 2 כפות רוטב טריאקי
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית שמן שומשום (לא חובה)
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 כפית צילי גרוס
- ¼ כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- מיץ מחצי לימון
לקישוט:
- 1 חופן כוסברה ופטרוזיליה, קצוצים
פילה סלמון בתנור ברוטב אסיאתי
מתכונים נוספים
דג אמנון מטוגן במרינדה מושלמת – חגיגה של טעמים לסוכות
פילה אמנון בתנור עם תפוחי אדמה – מתכון מושלם לארוחת ערב
מתכון לעוגה טירמיסו איטלקית מושלמת
אופן ההכנה:
- משרים את הדג: שוטפים היטב את נתחי הסלמון. מניחים בקערה, מפזרים מעט מלח וסוחטים מעל מיץ לימון. משהים לחצי שעה, שוטפים שוב ומייבשים.
- מכינים את הרוטב: בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב (למעט עשבי התיבול לקישוט).
- משרים את הדג ברוטב: מוסיפים את נתחי הסלמון לקערת הרוטב, מצפים היטב מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שעה לספיגת טעמים.
- אופים את הדג: מעבירים את נתחי הסלמון לתבנית אפייה חד פעמית. יוצקים מעל את הרוטב שנותר בקערה. מפזרים כוסברה ופטרוזיליה קצוצים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (רצוי טורבו) כ-20 דקות, עד שהדג אפוי והרוטב מצטמצם מעט. חשוב: לא לכסות את התבנית.
- טיפ: לאחר כ-10 דקות אפייה, מומלץ להוציא את התבנית מהתנור ובעזרת כף, לצקת מעט מהרוטב שבתבנית על נתחי הדג.
בתאבון!
מתכון של סוניה סאני בן הרוש
הגב