סלמון אפוי ברוטב אסייתי שיגרום לכם להתאהב בדגים מחדש!

פילה סלמון אפוי בתנור ברוטב אסייתי מתכון אותנטי

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

פילה סלמון אפוי בתנור ברוטב אסייתי מתכון אותנטי

זמן הכנה: 30 דקות + חצי שעה עד שעה השרייה דרגת קושי: קל

מתכון לפילה סלמון אפוי בתנור ברוטב אסייתי עשיר ומלא טעם. מושלם לארוחה מהירה וקלה, עם מינימום כלים!

מצרכים:

  • 4 חתיכות פילה סלמון נקי מעור
  • 3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
  • 2 כפות רוטב ספייסי צ'ילי של אסם (מהסדרה האסייתית)
  • 1 כף סילאן
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית שמן שומשום (לא חובה)
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית צילי גרוס
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • מיץ מחצי לימון

לקישוט:

  • 1 חופן כוסברה ופטרוזיליה, קצוצים

פילה סלמון בתנור ברוטב אסיאתי

מתכונים נוספים

דג אמנון מטוגן במרינדה מושלמת – חגיגה של טעמים לסוכות
פילה אמנון בתנור עם תפוחי אדמה – מתכון מושלם לארוחת ערב
מתכון לעוגה טירמיסו איטלקית מושלמת

אופן ההכנה:

  1. משרים את הדג: שוטפים היטב את נתחי הסלמון. מניחים בקערה, מפזרים מעט מלח וסוחטים מעל מיץ לימון. משהים לחצי שעה, שוטפים שוב ומייבשים.
  2. מכינים את הרוטב: בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב (למעט עשבי התיבול לקישוט).
  3. משרים את הדג ברוטב: מוסיפים את נתחי הסלמון לקערת הרוטב, מצפים היטב מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שעה לספיגת טעמים.
  4. אופים את הדג: מעבירים את נתחי הסלמון לתבנית אפייה חד פעמית. יוצקים מעל את הרוטב שנותר בקערה. מפזרים כוסברה ופטרוזיליה קצוצים.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (רצוי טורבו) כ-20 דקות, עד שהדג אפוי והרוטב מצטמצם מעט. חשוב: לא לכסות את התבנית.
    • טיפ: לאחר כ-10 דקות אפייה, מומלץ להוציא את התבנית מהתנור ובעזרת כף, לצקת מעט מהרוטב שבתבנית על נתחי הדג.

בתאבון!

מתכון של סוניה סאני בן הרוש