מתכון לבורקס גבינה של סבתא עם סוד

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3.3/5 - למתכון דירוג של 11 חובבי בישול

מתכון לבורקס גבינה של סבתא

מתכון לבורקס גבינה של סבתא לאה.

מצרכים:

1 חבילת בצק עלים מופשר כל הלילה במקרר, סבתא אלוויז ממליצה רק של מעדנות או 1 חבילת בצק עלים מוכן לאפייה, מקורר במקרר ללא צורך בפשרה של שמרית (מה שאוהבים).
להברשה
1ביצה טרופה עם 2 כפות מים וקורט מלח
שומשום בנדיבות.
למלית
1/2 קילו גבינה עיראקית מלוחה זה כל הסוד של הבורקס (ניתן לקנות בשווקים שוק התקווה, רמלה, כרמל, פתח תקווה).
150 גרם פתיתי גבינה צהובה עמק, גלבוע (מה שאוהבים).
4 ביצים.
2-3 כפות גדושות קמח או 2-3 כפות סולת (זה הסוד של ננה אלוויז שהגבינה לא תגלוש מהבצק, אני תמיד שמה סולת וזה עובד מצויין).
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
מתכון לאושפלו בוכרי אמיתי
סלט טבולה מתכון מהמם
בורקיטס גבינה מתכון היסטרי

בורקס גבינה – אורטל כץ פשוט לבשל בבית

אופן הכנה:
1. יש להוציא את בצק העלים מהמקפיא להפשרה ללילה שלם במקרר.
2. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
3. הכנת המלית: לערבב את סוגי הגבינות עם הביצים, להוסיף את הקמח / סולת ולערבב היטב.
4. לרדד את הבצק לעובי דק בערך ס"מ גובה, לקרוץ לעיגולים ולמלא כל עיגול בכפית של מלית הגבינות, לסגור לחצי עיגול ולהדק היטב עם מזלג כדי שהמלית לא תצא מהסמבוסק.
5. להניח את הבורקס במרווחים של ס"מ וחצי על תבנית האפייה שמרופדת בנייר האפייה .
6. מברישים את הבורקס בביצה טרופה ומפזרים בנדיבות שומשום.
7. מכניסים לתנור לאפייה 25-30 דקות או עד להזהבת הסמבוסק.
8. טיפ להכנת "שבלונה לכיסוני בצק"… סבתא אלוויז פתחה קופסת טונה מלמעלה ומטה רוקנה אותה מתוכן שטפה היטב יבשה ויצרה לה שבלונה לחיתוך הבצק, ככה העיגולים שלה שווים.
9. למי שאין שבלונה לכיסוני בצק כדאי לאמץ את הפטנט, אני ניסיתי וזה עובד מצוין .
10. זהו מוכן! מתכון בטוח, תמיד מצליח גם למתקשים באפייה, ממליצה בחום.
בתיאבון! אז… כנסו למטבח וספרו איך היה.

בורקס גבינה – יפה כהן
בורקס גבינה מתכון
מצרכים:
לפתוח בצק עלים לחתוך לריבועים
ולהכין תערובת למילוי
200 גרם גבינה בולגרית
200 גרם גבינה בחושה
להוסיף זתים קצוצים
שתי גבעולי בצל ירוק
או כמה שיני שום כתושים
מעט פילפל שחור
עוגת שוקולד

אופן ההכנה
1. לפתוח כל ריבוע.
2. לערבב את הגבינות .
3. עם התוספות ולשים בכל ריבוע .
4. מהמלית שהכנתם לסגור למשולש.
5. למרוח ביצה ושומשום.
6. קלי קלות .